Rossilta hienoja uutisia – upea ura voi jatkua vielä 41-vuotiaana

– Onhan se tavallaan vähän noloa ajatella jatkaa uraa nelikymppisenä, mutta mietin sitä hartaasti, hymähtää Rossi.

Rossi astui asian osalta julkisuuteen sen jälkeen, kun hänen kisainsinöörinsä Silvano Galbusera oli pohtinut ”Tohtorin” tulevaisuutta Gpone-sivustolla.

– Uskon, että hän (Rossi) ajaa seuraavat kaudet edelleen samalla tasolla ja katsotaan sitten, jatkuuko vai päättyykö ura. En ole lainkaan varma jälkimmäisestä. Se olisi sääli kaikille, Galbusera vinkkaa.

Rossi kuittaa kisainssin puheet.

– Olen täydellisistä samaa mieltä. Voin jo nyt pahoin ajatellessani, että minun pitäisi päättää urani 39-vuotiaana kauden 2018 jälkeen. Pidän todellakin tällaisista pitkän linjan projekteissa ja kahden vuoden mittaisista sopimuksista. Katsotaan nyt. Urani jatko riippuu pitkälti tuloksista, Rossi muotoilee.

”Menetin mestaruusmahdollisuuden
kauden ensimmäisellä puoliskolla”

Rossi on tällä hetkellä sarjassa toisena, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua.

Hän ei kuitenkaan usko enää omaavansa mahdollisuuksia uransa kahdeksanteen MotoGP-luokan maailmanmestaruuteen, sillä Hondan Marc Marquezilla on tukeva 52 pisteen etu puolellaan.

– Mikään ei ole tietenkään varmaa niin kauan kuin teoreettinen mahdollisuus on olemassa. Minun on kuitenkin oltava realisti: on erittäin vaikea kuroa kiinni tuota 52 pisteen etumatkaa.

– Menetin mahdollisuuteni mestaruuteen käytännössä jo kauden ensimmäisellä puoliskolla. Kolme nollakisaa olivat liikaa, Rossi viittaa Austinin, Mugellon ja Assenin suuntaan.

Marquezille tarjoutuu tilaisuus uransa kolmannen kuninkuusluokan mestaruuden varmistamiseen reilun kahden viikon kuluttua Hondan kotiradalla Japanin Motegissa.

Tittelin kannalta äärimmäisen tärkeän voiton viime sunnuntaina Aragonissa kuitannut Marquez kuitenkin toppuuttelee tilannetta ja karistaa paineita harteiltaan.

– Mestaruuden varmistuminen jo Motegissa olisi kuin lottovoitto. En usko siihen.

Uusin numero