Rossille korvaaja suomalaistallista? – Yamahalla varasuunnitelma valmiina

Yamaha-pomo Lin Jarvis myöntää suomalaistalli Ajo Motorsportin mittavaan kuljettajakokonaisuuteen kuuluvan Vinalesin olevan kenties se kiinnostavin kandidaatti, joka korvaa Rossin tai mahdollisesti hallitsevan mestarin Jorge Lorenzon, jos tämä päättää tarttua Ducatin rahakkaaseen tarjoukseen.

Rossi, 37, on kertonut, että hän katsoo 5-7 kisaa ennen päätöstä uran jatkosta.

Toiseen kuninkuusluokan kauteensa Suzukin tehdastiimissä valmistautuva Vinales, 21, tarjosi puolestaan keskiviikkona varsin mielenkiintoisen kommentin tätä taustaa vasten.

– Kauden 5-6 ensimmäistä kisaa ratkaisevat sen, jatkanko Suzukilla, vai siirrynkö muualle.

Eli onko kuvio tämä: Ajo ja Vinales odottavat kärsivällisesti ensin Rossin ratkaisua marssien mahdollisesti sen jälkeen suoraan Jarvisin pakeille. Askelmerkit ovat epäilemättä jo katsottuna.

Vinalesin tulevaisuus on toisaalta turvattu, tapahtui Yamahalla mitä tahansa. Hänellä on edelleen optio kaudesta 2017 Suzukille, minkä lisäksi myös Hondan tiedetään olevan kiinnostuneen espanjalaisnuorukaisesta.

– Ideaalitilanne olisi tietenkin se, että Rossi ja Lorenzo jatkavat meillä. Jos se ei ole mahdollista, niin katsomme seuraavaksi parhaan vaihtoehdon. Maverick on ehdottomasti mielenkiintoinen kuljettaja, sillä hänellä on tämän vuoden jälkeen kahden kauden kokemus tehdastiimistä, mikä auttaa aina asiaa, Jarvis muotoilee Speedweekissä.

Uusin numero