Rossilla on monta mutkaa matkalla kohti unelmaa

– Olen valmis, fiilikset ovat hyvät ja myös tiimini on valmis. Olemme kaikki motivoituneita, julistaa Yamahalla edelleen ainakin myös kauden 2016 kilpaileva Rossi, 36.

Rossilla on kuitenkin monta mutkaa matkalla kohti unelmaa. Ja sen ”Tohtori” tietää toki tasan tarkkaan itsekin.

Kaksi viimeistä mestaruutta Hondalla voittanut Marc Marquez on ennakolta se suurin kompastuskivi, mutta myös Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo kertoo olevansa paremmassa terässä kuin koskaan aikaisemmin.

– Olen tyytyväinen testikauteen, vaikka työt jäivätkin viimeistelemättä viime viikolla sateen vuoksi täällä Losailin radalla. Pyörä on kehittänyt paljon, mutta töitä on yhä tehtävänä, toteaa Rossi.

Rossi järjesti viime vuonna Marquezin kanssa hienon väännön voitosta Qatarin GP:ssä. Vähintään sama sijoitus on mielessä myös tällä kerralla.

– Näyttää kuitenkin siltä, että Qatarissa tulee olemaan monta erittäin nopeaa kuljettajaa, joten erot jäävät pieniksi, toppuuttelee Rossi.

Lorenzo on jälleen
voimiensa tunnossa

Lorenzo, 27, odottaa tositoimia vähintäänkin yhtä innokkaana kuin kollegakin.

– Teimme upeaa työtä molemmissa Sepangissa ajetuissa testeissä, joissa saimme selkeän ajatuksen siitä, miten parannamme pyörää. Tosin meillä oli sitten täällä Qatarin testeissä vähän vaikeampaa, vaikka Losailin rata on yleensä istunut Sepangia paremmin YZR-M1 -pyörälle.

– Nyt on kuitenkin aika kohdata ensimmäinen todellinen haaste MM-sarjan merkeissä ja lähden taistelemaan Losailissa voitosta, lupaa Lorenzo.

Lorenzo oli vielä viime vuonna vastaavaan aikaan täysin poissa tolaltaan ja seitsemän kiloa painavampikin tähän hetkeen nähden.

– Haluan unohtaa sen, mitä täällä vuosi sitten tapahtui, Lorenzo viittaa avauskierroksen karuun kaatumiseen.

– Onneksi olen nyt paljon paremmassa iskussa, huokaa Lorenzo.

Uusin numero