Rossi: ”Tämä GP-viikonloppu ei olisi voinut käynnistyä huonommin”

Rossi missasi pressitilaisuuden, jossa hänet korvasi Yamaha-pomo Lin Jarvis. Rossi missasi vaiherikkaalla matkallaan myös yhden lennon, mistä hänen myöhästymisensä johtui.

– Minusta tuntui jo, että olent matkalla Teksasin sijasta Australiaan. Passintarkastuksessa meni pitkälti toista tuntia Chicagossa ja kun sain vihdoin järjestettyä itseni Houstoniin, niin edessä oli vielä kolmen tunnin mittainen ”taksimatka” Austiniin, jossa sitten kaiken kukkaraksi varikkoboximme tulvi, Rossi pyöritteli päätään.

– Ja sitten vielä tuo lannoitetehtaan räjähdys Wacossa. En voi tosiaankaan todeta, että tämä olisi paras mahdollinen tapa aloittaa GP-viikonloppu. Päinvastoin, se ei olisi voinut käynnistyä huonommin!

Rossi ajoi tallikaverinsa Jorge Lorenzon, Hondan tehdastiimin Dani Pedrosan ja Marquez Marquezin, sekä LCR Hondan Stefan Bradlin kanssa yksityistestit reilu kuukausi sitten COTA-radalla.

– Rata on erittäin kaunis ja hieno, mutta luonteeltaan sellainen, että se istuu minulle tässä vaiheessa ehkä noin 75-prosenttisesti. Voi kuullostaa siltä, että ”Tohtori” on nyt puolustuskannalta, mutta saattaa hyvinkin olla, että hihasta löytyy vielä muutamia kortteja.

Tämän kauden mestaruuskamppailusta kehkeytyy Lorenzon, Rossin, Marquezin ja Pedrosan välinen kauppa.

– Olen eri aikakaudelta kuin muut, mutta pystyn silti vastaamaan vauhtiin, vakuuttaa 34-vuotias Rossi.

Rossi on herkutellut ajatuksella, että hän olisi ollut mukana kuninkuusluokassa jo 1980-luvulla. Rossi pitää näkemänsä perusteella tuota aikakautta kenties kuninkuusluokan historian parhaana.

– Emme me ole kuitenkaan kaukana noista 80-luvun kultaisista vuosista, jos ja kun Crutchlow (Cal) ja Bradl (Stefan) osallistuvat kärkikamppailuihin. Niin ja show olisi tietenkin yhä parempi, jos Sic (Marco Simoncelli) ja Stoner (Casey) olisivat yhä mukana.

Rossi on valmis ajamaan sunnuntaina jo uransa 218 GP:n kuninkuusluokassa. Hän siirtyy siinä vaiheessa Loris Capirossin rinnalta ohi kaikkien aikojen maratontaulukossa. Tuossa taulukossa Rossin edellä on enää Alex Barros 245 GP:llä.

MotoGP-luokan 1. vapaa harjoitus käynnistyy Austinissa perjantaina Suomen aikaa klo 17.55.
 

Uusin numero