Rossi säväytti sadekelillä Jerezissä – Kallio hienosti toinen Moto2:ssa

Rossi vuoli balsamia haavoilleen MotoGP-luokan kauden toisen MM-osakilpailun ensimmäisenä harjoituspäivänä perjantaina säältään epävakaisella Jerezin radalla Espanjassa.

Sade vesitti vielä miltei täydellisesti perjantain ensimmäisen harjoituksen, mutta iltapäivän sessiossa kuivumaan päin olleella radalla nähtiin jo kaikki kuninkuusluokan kuljettajat.

Kuljettajat, joista iloisin oli ehdottomasti Rossi. Hän ajoi iltapäivän treenissä ajan 1.51,440, joka riitti toiseen sijaan 0,660 sekuntia Hondan Dani Pedrosan takana.

Kauden Qatarin ykkössijalla avannut ja Jerezistä jo kolmatta peräkkäistä MotoGP-luokan voittoaan hakeva Yamahan Jorge Lorenzo oli kolmas 1,093 sekuntia kärjestä. Lorenzo pystyi pitämään hallitsevan maailmanmestarin, Hondan Casey Stonerin 0,233 sekunnin turvin takanaan.

– Olen erittäin iloinen. Tämä oli vasta toinen kerta tällä uudella pyörällä, kun ajamme sadekelillä. Fiilis ei ollut ollenkaan huono, myhäili Rossi.

– Eipä silti, en minä tällaista, lähes koko ajan vaihtelevaa keliä toivo enää jatkossa. Parempi olisi, että on joko täysin kuivaa tai sitten täysin märkää. Tällainen arpepeli sään ja säätöjen kanssa on aina hankalaa, jatkoi Rossi.

Pedrosa painotti, että perjantaista ei kannata vetää johtopäätöksiä vielä sen pitemmälle.

– En ollut radalla lainkaan aamulla ja ajoin tänään siis vain yhden session. Ehdin tosin löytyy ihan hyvän tuntuman pyörään ja rataan näissäkin olosuhteissa.  Tärkeintä on nyt säilyttää hyvä keskittyminen. Näyttää siltä, että kelit voivat vaihdella tänä viikonloppuna laidasta laitaan, tuumi Pedrosa.

MotoGP-luokan nopein aika taottiin kuitenkin jo aamun harjoituksessa ja riskillä. Avintia-tiimin CRT-kuljettaja Ivan Silva oli yksi niistä harvoista hurjista, jotka päättivät lähteä kokeilemaan onneaan. Tällä kertaa se kannatti lukemin 1.48,674. Silva jäi iltapäivällä pohja-ajastaan jo reilut kuusi sekuntia.

Kallio iltapäivän nopein

Mika Kallio käynnisti Espanjan GP:n komeasti ajamalla Moto2-luokassa perjantain toiseksi kovimman kierrosajan.

Kallio takoi Kalex-pyörällään sateisen päivän parhaan aikansa 1.55,675 iltapäivän harjoituksissa. Hän oli sen session ykkönen.

Kallion edelle ehti ensimmäistä kauttaan Moto2-luokassa kilpaileva Johann Zarco. Zarco ajoi pohja-ajan 1.55,382 aamun harjoituksessa. Zarco kilpaili viime kaudella suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä saavuttaen silloisen 125-kuutioisten luokan MM-hopean.

Kallio oli syystäkin tyytyväinen suoritukseensa.

– Tästä pitää olla iloinen, mutta pitää muistaa, että meillä on vielä pitkä matka sunnuntain kilpailuun. Pyörä toimi ihan hyvin, joskin sen keulan säätöjen osalta jäi vielä parannettavaa, kertoi Kallio.

Ajo 15:s kuivalla radalla

Niklas Ajoi ajoi KTM:n tehdaspyörällä Moto3-luokan harjoitusten 15. parhaan kierrosajan 1.51,413. Aika syntyi aamulla, jolloin rataa kierrettiin vielä kuivalla radalla.

Moto3 oli ainoa luokka, joka ehti ajaa ensimmäisen session enen sadetta. Sade iski Jereziin siinä vaiheessa, kun Moto3-luokan ensimmäisestä treenistä oli ajamatta enää runsas minuutti.

Iltapäivän sadekelin harjoituksessa Ajo oli 26:s lukemin 2.03,072.

Ajo Motorsportin Sandro Cortese oli pienimmässä luokassa perjantain kolmanneksi kiireisin ajalla 1.50,238.

– Hyvä päivä ja hyvä fiilis. Olin nopea molemmissa harjoituksissa. Ajoimme iltapäivällä ensimmäistä kertaa tällä pyörällä sadekelin renkailla ja saimme nyt siltäkin osin kokemusta. Työnteko jatkuu sessio sessiolta kohti sunnuntaita. Kuten viime kausi ja testit ovat osoittaneet sen, että Jerez sopii minulle, mutta en ajattele niinkään sijoituksia. Tärkeintä on hankkia täältä taas hyvin pisteitä, kertoi MM-kauden Qatarissa kolmannella sijalla avannut Cortese.

Pohja-ajasta ja ainoasta 1.50:n alituksesta vastasi ensimmäisen MM-kautensa todella väkevästi  FTR-Hondalla käynnistänyt Italian ihmepoika Romano Fenati: 1.49,760.

Espanjan GP:n lauantain ohjelmassa ovat kolmannet harjoitukset ja iltapäivän aika-ajot.

* MotoGP-luokan tulokset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2012/SPA/MotoGP/FP2

* Moto2-luokan tulokset:
http://resources.motogp.com/files/results/2012/SPA/Moto2/FP2/CombinedPracticeTimes.pdf?v1_a59f4411

* Moto3-luokan tulokset:
http://resources.motogp.com/files/results/2012/SPA/Moto3/FP2/CombinedPracticeTimes.pdf?v1_18c710a6

Uusin numero