Rossi ripittää yhä rajusti Marquezia – kiukku ei ole laantunut

Italialaismedian piirittämä Rossi nosti asian esiin  Barcelonassa, kun Yamahan tehdastiimin kauden 2016 julkistamistilaisuuden virallinen puoli oli pistetty pakettiin.

– Loppukauden tapahtumia oli vaikea hyväksyä, ja myönnän, olin lähellä lopettaa urani. Ensimmäinen ajatukseni oli, että nyt sain kyllä jo tarpeekseni. Se olisi kuitenkin merkinnyt luovuttamista ja haluan jatkaa ainakin tämän vuoden ja toivottavasti myös kauden 2017 yhtä kilpailukykyisenä, kertoi omien sanojensa mukaan Yamahalla uransa loppuun asti ajava Rossi.

Viime kauden skandaalinkäryinen jupakka ryöpsähti kaikkien silmille Malesian GP-viikonloppua edeltäneessä pressitilaisuudessa Sepangissa. Sen jälkeen rytisi sitten myös radalla ja rähinä jatkui urheilun vetoomusoikeutta (CAS) myöten.

– Marquez valittaa, että olin kommenteillani erittäin aggressiivinen häntä kohtaan. Marquez oli kuitenkin päättänyt jo sitä ennen, että hänen päällimmäinen tavoitteensa oli estää minua voittamasta mestaruutta, Rossi viittaa Malesiaa edeltäneenä viikonvaihteena ajetun Australian GP:n tapahtumiin.

– Olen usein ajatellut mitä Marquezille oikein tapahtui. Kenties minä sitten olin sopiva syntipukki syytettäväksi niistä monista virheistä, jotka veivät häneltä mahdollisuuden mestaruuteen, jatkaa Rossi.

Rossi ja hänen tallikaverinsa, hallitseva maailmanmestari Jorge Lorenzo välttelivät katsekontaktia Yamahan julkistamistilaisuudessa. Rossin mukaan tilanne on kuitenkin hallinnassa.

– Ilmapiiri minun ja Lorenzon välillä on hyvä. Onneksi Marquez ei ole minun tiimissäni, vitsaili Rossi.

Uusin numero