Rossi: ”Raha ei ratkaissut”

– Raha ei ratkaisut tekemisiäni 20-vuotiaana, eikä se ratkaissut nyt 11 vuotta myöhemminkään. Ei ole totta, että siirtoni perustui rahaan, sillä Yamaha tarjosi minulle jatkosopimuksesta samaa summaa. Valitsin Ducatin motivoidakseni itseäni. Tämä on uusi seikkailu minulle, sanoo Rossi.
Rossi kertoo käynnistäneensä keskustelut italialaismerkin ja hänen hyvän ystävänsä, Ducatin GM:n Filippo Preziosin kanssa jo alkukaudella.
– Preziosi halusi minut, hän luottaa minuun ja uskon, että pystymme kehittämään yhdessä yhä paremman Ducatin. Näen Preziosissa paljon samoja piirteitä kuin suuresti kunnioittamassani Furusawassa (Masao), Rossi viittaa Yamahan moottoriurheatoiminnan päällikön suuntaan.
Furusawa oli puikoissa jo silloin, kun Rossi siirtyi Hondalta suurella kohulla Yamahalle kaudeksi 2004. Tämän vuoden jälkeen Fususawa vetäytyy eläkkeelle.
– Minun silmissäni Furusawa on ollut aina Yamahan ykkösmies. En tiedä, mitä ilman häntä Yamahalla tapahtuu. Se huolestutti minua.

”Odotan, että Yamaha antaa minun testata Valenciassa”

Rossilla on menossa seitsemäs ja siis viimeinen vuosi Yamahalla. Tuolta ajalta plakkarissa on neljä henkilökohtaista MotoGP-luokan maailmanmestaruutta.
– Näin, että aika oli kypsä siirtoon. Minulla on sellainen fiilis, että työni on tehty loppuun Yamahalla. Näiden vuosien aikana Yamaha on kehittynyt merkittävästi. Se on fantastinen pyörä, kenties sarjan paras.
Rossi heittää pilke silmäkulmassa, että kahden italialaisen ikonin, hänen ja Ducatin kohtaaminen helpottaa tavallaan myös supertähden arkea.
– Minulta on kysytty lukemattomia kertoja lehdenmyyjästä lähtien, miksi en aja Ducatilla. Nyt minun ei tarvitse enää vastailla niihin kysymyksiin.
Rossi vakavoituu kuitenkin hetkessä, kun puhe kääntyy hänen debyyttiinsä Ducatilla.
Hän haluaa tehdä sen ehdottomasti heti kuin mahdollista, eli kauden päättävän Valencian kisan jälkeisissä testeissä. Päätösvalta on kuitenkin Yamahalla, jonka sopimus Rossin kanssa ulottuu vuoden loppuun asti. Rossin siirtyessä aikoinaan Yamahalle, niin Honda tuli ja torppasi vastaavan testimahdollisuuden.
– Tämä on kuitenkin erilainen tarina ja tilanne. Odotan, että Yamaha antaa minulle mahdollisuuden testata Ducatia Valenciassa varsinkin kun ottaa huomioon työni ja niiden tulokset edellisten seitsemän kauden kuluessa. Jos he (Yamaha) ovat reiluja, niin he sanovat ”kyllä” osaltani Valenciassa.

Uusin numero