Rossi palasi voittajaksi – rallissa

Rossi voidaan luokitella jo Monzan rallin konkareiden kastiin. Vauhdissa löytyi tänäkin vuonna mustanpuhuvan Ford Fiesta WRC:n ratissa, sillä Rossi vei yhdessä kakkoskuljettajansa Carlo Cassinan kanssa nimiinsä yhdeksän asfalttipintaista erikoiskoetta käsittäneen rallin voiton. Hän ajoi pohjat viidelle pätkälle.

– Tulin tänne voittamaan, totesi sanansa pitänyt Rossi kylmän viileästi jo ennen kisan käynnistymistä.

Rossi kävi voitosta tiukkaa vääntöä viisi kertaa Monzan rallin voittaneen Rinaldo Capellon kanssa.

Rossi lähti lauantain aamupäivän kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle 3,2 sekunnin turvin Citroen DS3 WRC:llä kilpailleeseen “Dindo” Capelloon nähden. Rossi pystyi pitämään pintansa 10,1 ja 32,5 kilometrin mittaisilla pätkillä tuuletellen voittoa loppujen lopulta niukalla 2,8 sekunnin erolla Capelloon.

Kolmanneksi Citroen C4:llä kurvaillut Piero Longhi jäi Rossista jo 54,4 sekuntia.

MotoGP-luokan kuljettajista Monzan rallin toiseksi nopein oli DS3:lla matkaa taittanut Andrea Dovizioso. Hän sijoittui viidenneksi 58,1 sekuntia Rossin takana.

MotoGP-luokan hallitseva mestari Jorge Lorenzo sai hänkin olla tyytyväinen suoritukseensa ja sijoitukseensa vielä vähäisen rallikokemuksen jäljiltä: kymmenes DS3:lla tosin jo 2.34 minuuttia voittajasta.

Rossi kilpailee seuraavan kerran jo ensi viikonvaihteena, jolloin vuorossa on supermotopyörillä ajettava Marco Simoncellin muistokilpailu Latinan radalla Italiassa.

Rossin parina “Sic Supermoto Day’ssa” kilpailee supermoton nelinkertainen maailmanmestari, ranskalainen Thierry Van Den Bosch. Tälle kaksikolla haasteen hyvästeleväisyyskisan voitosta heittää ainakin parivaljakko Dovizioso-Mauno Hermunen.

MM-hopeamitalisti Hermunen voitti viime kaudella supermoton Italian mestaruuden.

Lorenzo puolestaan jatkaa neljän pyörän päällä. Hän on on mukana Thaimassa 14.-16. joulukuuta ajettavassa Mestareiden kisassa. Siellä Lorenzo saa vastaansa muun muassa F-ykkösten tuoreen maailmanmestarin Sebastian Vettelin.

Kuvat: Motogp.com