Rossi onnekas uhkapelissään – Lorenzo kaatui ja Marquez voitti puolihullussa kelissä

Misanon taivaalta alkoi tihuttaa vettä harmittavasti juuri ennen kuninkuusluokan starttia.

Yamaha-duo Rossi ja Jorge Lorenzo, sekä Hondan Marc Marquez eivät käännettä hätkähtäneet, vaan irtaantuivat sadekelin renkailla omille teilleen.

Misanon 4,2 kilometrin mittainen rata alkoi kuitenkin kuivua silmissä ja valtaosa kuljettajista kurvaili ratavarikolle vaihtamaan pyörää.

Riskillä ja pehmeät sadekelin renkaat jo lähes riekaleina edennyt kärkikolmikko päätti kuitenkin jatkaa itsepintaisesti matkaa. Rossi ja Lorenzo viittasivat siinä vaiheessa kintaalla näyttötaululle, jossa luki lyhyen ytimekkäästi ”in”.

Ensimmäisenä ratkaisunsa ja varikkokäynnin teki Marquez, kun kisasta oli jäljellä kymmenen kierrosta. Se ratkaisi myös voiton, sillä Lorenzo tuli vaihtamaan kuivan kelin säädöissä olleen pyörän kierrosta ja Rossi keltaisen lippumeren keskeltä vasta kahta kierrosta myöhemmin.

Rossi oli lopulta onnekas riskitaktiikassaan, sillä Lorenzo kaatui rajusti viileillä slicks-renkailla välittömästi varikkokäynnin jälkeen.

Rossi otti viimeiset kierokset varman päälle ja Lorenzon nollakisa merkitsi samalla sitä, että Tohtorin MM-johto kasvoi 11 pisteellä. Eroa on nyt 23 pistettä, kun kaudesta on ajamatta viisi osakilpailua. Marquezin takamatka Rossiin on edelleen 63 pistettä.

Keulien ruutulippua tervehtinyt Marquez kukisti kisassa toiseksi vähintäänkin yhtä riehakkaasti tulleen Yamahan Tech3-tiimin Bradley Smithin 7,288 sekunnilla.

San Marinon GP:n yllätyksellisestä luonteesta kertoo paljon myös se, että Scott Redding saavutti Marc VDS-tiimin Hondalla kolmannnen sijan yhdestä kaatumisesta huolimatta.

Marquezista 33,196 sekuntia jääneen Rossin ja Reddingin väliin vilahti taktiikassaan täydellisti onnistunut Forward-tiimin Loris Baz, joka lähti matkaan ruudusta 16.

Marquez on poistunut ennenkin voittajana Misanosta, mutta tämä merkitsi hänelle kuninkuusluokassa ensimmäistä ykkössijaa Marco Simoncellin nimeä kantavalla baanalla.

– Todella vaikea kisa. Uudesta ja tummasta asfaltista oli vaikea havaita, kuinka kuiva rata oli. Jättäydyin tarkoituksella Valentinon ja Jorgen taakse seuraamaan tilannetta. Pyöräni alkoi kuitenkin käyttäytyä sadekelin renkailla jo siksi rauhattomasti, että näin ainoaksi oikeaksi ratkaisuksi ajaa sisään. Tavoitteeni täältä oli voitto ja tässä se nyt on, myhäili Marquez.

Seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Aragonin radalla Espanjassa.

Uusin numero