Rossi on ylpeä suomalaistallia vastaan taistelevasta tiimistään

Miller on napannut voitot Qatarissa, USA:ssa ja Ranskassa, sekä Fenati vastaavasti ja vastaavalla KTM-pyörällä Argentiinassa, Espanjassa ja viimeksi kotiyleisönsä edessä Italiassa.

Muut ovat jääneet nuolemaan ainakin tähän mennessä näppejään voittojen osalta.

– Olen erittäin ylpeä ja iloinen tiimistäni. Tämä on meille ensimmäinen kausi ja olemme osaneet valita oikeat henkilöt rakentamaan tasokkaan tiimin toimivan organisaation puitteissa, Rossi viittaa Fenatin tiimikaverin Francesco Bagnaian lisäksi VR46:n vetovastuussa olevaan Vittoriano Guareschiin unohtamatta tietenkään jo Aprilia-ajoilta tuttua Rossano Brazzia.

Italialainen tiimi
nyt ja jatkossa

Rossi perusti yhdessä pääpartneri Sky:n kanssa uuden tiimin tavoitteenaan siloittaa nuorten italialaiskuljettajien tietä maailman huipulle.

– Tehtävänämme on auttaa italiaisia nuoria kuljettajia ja uskon, että toimimme myös jatkossakin ainoastaan oman maamme kuljettajien kanssa. Italialista löytyy lupaavia kuskeja, mutta on tietenkin vaikeaa löytää Marc Marquezin kaltaista tekijää, toteaa Rossi.

Fenatin kyyti on ollut kuitenkin varsin hyvällä tasolla heti kättelyssä. Toki nuorukaiselta löytyi jo aiempaankin kokemusta Moto3-luokasta, mutta FTR Honda ei ollut se paras mahdollinen kalusto.

– Olemme erittäin, todellakin erittäin onnekkaita saatuamme Fenatin riveihimme. Hän on ollut tällä kaudella aivan uskomaton, suitsuttaa Rossi.

– Tiimissä on hyvä ilmapiiri ja mahtava pyörä, mutta kuljettaja on sittenkin se, joka tekee todellista tulosta, Rossi jatkaa Fenatin kehumista.

Rossi ei lähde puhumaan suureen ääneen mahdollisesta maailmanmestaruudesta. Hän tietää, että Aki Ajon johtama Red Bull KTM-tehdastiimi tarjoaa siinä australialaisen Millerin hahmossa todella tiukan haasteen.

– Uskon, että Romano pystyy taistelemaan jatkossakin voitoista ja olemaan kärjessä kauden loputtua, muotoilee Rossi.
 

Uusin numero