”Rossi on kuin Peter Pan”

– Rossilla on Peter Panin karisma. Rossi rakastaa lajiaan ja ihmiset rakastavat häntä, kuvailee 37-vuotiaan megatähtensä loistosta edelleen kaudet 2017 ja 2018 nauttiva Jarvis.

– Pidän hänen intohimostaan. Hän tosiaankin rakastaa ajaa moottoripyörää ja hänellä on taito siirtää se sama intohimo ympärilleen fanit mukaan luettuna, jatkaa Jarvis.

Jarvis, kuten myös moni muukin nostaa Rossin kaikkien aikojen parhaiden urheilijoiden joukkoon, yhdeksi ehdottomaksi legendaksi.

– Rossi on moottoripyörän selässä kuin yhdistelmä Michael Jordania, Tiger Woodsia ja Roger Federiä, Jarvis hakee vuorostaan vertauskuvia koripallon, golfin ja tenniksen taholta.

”Katedraali” kutsuu

Jarvisin hehkutus on kaikkea muuta kuin tuulesta temmattua, sillä tuhkimotarinaan saatetaan hyvinkin kirjoittaa meneillään olevalla kaudella yksi merkittävä luku lisää. Rossilla on näet kaikki saumat saavuttaa kohuttu kymppi täyteen titteleiden muodossa.

Rossi on sarjassa seitsemän osakilpailun jälkeen kolmantena edellään Hondan Marc Marquez ja viikolla Luganossa dopingstestaajien yllättämä Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo.

Kausi jatkuu tulevana viikonvaihteena moottoripyöräurheilun katedraaliksi luonnehditulla Assenin radalla Hollannissa. Hollannin TT on ainoa kisa, joka on ollut mukana MM-sarjassa yhtäjaksoisesti sen perustamisesta, eli vuodesta 1949 lähtien.

Perinteitä huokuvassa Assenissa tehdään tälläkin kertaa historiaa, kun MotoGP-sarjan MM-pisteistä ajetaan sunnuntaina. Hollannin TT:n perinteinen kisapäivä on ollut tähän mennessä lauantai.

Rossi puolustaa Assenin voittoa, josta hän kävi vuosi sitten eeppisen taistelun Marquezin kanssa. ”Tohtori” tykitti tuolloin ykkösenä ruutulipulle jouduttuaan vetämään viimeisen mutkan hiekka pölisten suoraksi.

Rossin mukaan nimenomaan tuo tulinen yhteenotto kylvi siemenen vihamielisyydelle Marquezin kanssa. Kahden tähden välinen jää näytti kuitenkin sulavan viimeksi ajetussa Katalonian GP:ssä, jossa voittaja Rossi ja kisan kakkonen Marquez kättelivät toisiaan vihdoin ja viimein useammaksi kuukaudeksi venyneen ”kylmän sodan” jälkeen.

Se oli samalla selkeä myös faneille.

Uusin numero