Rossi on 30 miljoonalla dollarilla sijalla 20 maailman eniten ansaitsevian urheilijoiden listalla

Forbesin mukaan Rossin tilille on kilahtanut viimeisten 12 kuukauden kulussa 30 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, eli lähes 24 miljoonaa euroa.

Ducati tyrkkää yhdeksänkertaisen maailmanmestarin tilipussiin vuosittain 15 miljoonaa euroa ja loput ohjautuvat ”Tohtorin” saldolle muun muassa henkilökohtaisten sponsorisopimusten sekä muiden bisnesten myötä.

Rossi hävisi moottoriurheilijoiden ykkössijan Forbesin listalla ”vain kahden miljoonan dollarin tähden”. Sijalta 19 löytyy F1-kuljettaja Fernando Alonso. Rossin kanssa samalla viivalla tienestien osalta on F1-ykkösten seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher.

Listan kärjessä häärää ylivoimaiseen tyyliin yhdysvaltalaisnyrkkeilijä Floyd Mayweather 85 miljoonalla dollarilla. Mayweather on voittanut urallaan kahdeksan maailmanmestaruutta viidessä eri painoluokassa. Ylemmässä välisarjassa iskevä Mayweather totteli aikaisemmin lempinimeä ”Pretty Boy”.  Nyt se on vaihtunut osuvammin muotoon ”Money”.

Listakakkonen ja niin ikään nyrkeillä rahaa takova filippiiniläinen Manny Pacquiao ansaitsi 62 miljoonaa. Hän kukisti yhdysvaltaisen golfarin Tiger Woodsin reilulla kahdella miljoonalla.

Kärkitrion takana top-kympistä löytyvät karvapallolle kyytiä antava tennisässä Roger Federer (52,7 miljoonaa), koripalloliiga NBA:n tähtikaartiin lukeutuva Kobe Bryant (52,3), Tigerin tavoin ansiokkaasti kovaa golfpalloa koloon pistävä Phil Mickelson (47,8), jalkapalloilijat David Beckham (46) ja Cristiano Ronaldo (42,5), sekä amerikkalaisen jalkapallon kovaluinen stara Peyton Manning (42,4).

Selustaa turvaava Ducati neuvottelee
Crutchlowin ja P. Espargaron kanssa

Rossi tekee jatkossakin taatusti kovaa tiliä, mutta tapahtuuko se Ducatin leivissä?

– Olisin valmis allekirjoittamaan sen (jatkosopimus) vaikka välittömästi, jos minulla olisi varmuus kilpailukykyisestä pyörästä, vahvistaa Rossi.

Rossin lopullinen päätös alkaa jalostua Italian GP:n ja heinäkuun puolivälin jälkeen Mugellon radalla ajettavissa testeissä. Jos Ducatin uusi moottori on Rossin mieleen, niin spekulaatiot monisäikeisistä Honda- ja Yamaha-kuvioista voidaan unohtaa.

Ducatin on luonnollisesti varauduttava kaikkeen kauden 2013 osalta. Ducati on vahvistanut Vittoriano Guareschin suulla, että he neuvottelevat Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä kilpailevan Cal Crutchlowin kanssa.

Crutchlow on puolestaan todennut, että hän on valmis tarttumaan empimättä Ducatin täkyyn, jos Yamaha jostain syystä hänet hylkäisi.

Ducati on vetänyt edelleen hihastaan myös Pol Espargaron nimen. Aikoinaan vielä 125-kuutioisissa tuittuillut Espargaron nopeiden veljesten nuorempi versio on kasvanut lopullisesti laadukkaan kuljettajan mittoihin meneillään olevalla kaudella Moto2-luokassa.

Rossin tallikaverin Nicky Haydenin sopimus umpeutuu sekin Ducatilla tämän kauden jälkeen. Hayden saa kuitenkin todennäköisesti kouraansa jälleen uuden jatkosopimuksen – monestakin syystä.

Hayden paiskii töitä nöyrästi radalla ja sen ulkopuolella, hän jaksaa kiertää mukisematta promotilaisuuksissa ympäri maailmaa ja eikä suinkaan sovi unohtaa sitä, miten merkittävä markkina-alue USA on Ducatille.
 

Uusin numero