Rossi nuortuu 13 vuotta Mugellossa

Hondaa myös seuraavat kaksi vuotta käskyttävä Marquez, 21, on syystäkin ainakin hieman huolissaan huiman putkensa mahdollisesta katkeamista huippunopeassa ja teknisessä Mugellossa, joka on ollut perinteisesti Yamahan temmellyskenttä.

– Olen voittanut kauden viisi ensimmäistä osakilpailua paalupaikalta, mutta uskon, että Valentino on Mugellossa jälleen 22-vuotias!, hymyili Marquez.

Marquezin kommentti tuli Ranskan osakilpailun jälkimainingeissa Le Mansissa heti sen perään, kun meneillään olevalla kaudella kolme kakkossijaa kuitannut Rossi toivoi pystyvänsä siirtämään kelloa ajassa taaksepäin.

"Vaikeaa, mutta
niin motivoivaa"

– Marquez on nyt selkeästi kärjessä. Ymmärsin sen jo viime kaudella. On se vaan niin (kirosana…) vaikeaa. Minun pitää taistella häntä vastaan kuin olisin 22-vuotias, Rossi virnisti viitaten Marquezin kukistamiseen.

Rossilla oli ikää 22 vuotta, kun hän saavutti ensimmäisen seitsemästä kuninkuusluokan maailmanmestaruudestaan silloisessa 500-kuutioisten luokassa kilpaillessaan.

– Mutta tämä tilanne motivoi minua samalla suuresti. Taso on nyt niin korkealla, että jos haluat kukistaa Marcin, niin sinun pitää pistää kisassa peliin enemmän kuin sataprosenttia, jatkoi Yamahan kanssa kovaa kyytiä kahden vuoden jatkosopimusta viimeistelevä Rossi.

Marquez johtaa sarjaa hallitsevana mestarina jo 42 pisteen turvin tallikaveriinsa Dani Pedrosaan. Kolmantena oleva Rossi hiillostaa Pedrosaa enää kahden pisteen päässä.

Rossilla on vyöllään vaikuttava saldo Mugellossa, jossa tämän kauden sarja saavuttaa ensimmäisen kolmanneksensa. Hän hääri Mugellossa voittamattomana vuodet 2002-2008.

Rosin tallikaveri Jorge Lorenzo on puolestaan vienyt Italian GP:n nimiinsä kolmella edellisellä kaudella.

Marquezin osalta viime vuosi Mugellossa merkitsi hänelle kauden ainoaa keskeytystä ja silloin haarukassa olleen kakkossijan hukkaamista.

Lisäksi hän kaatui toisessa vapaassa harjoituksessa reilun 300 kilometrin tuntinopeudesta teloen todella hurjan näköisessä tilanteessa olkapäätään. Marquezin onneksi hän pystyi välttämään taidokkaasti rajun räysäyksen ratavalliin.

– Opin paljon viime kaudesta, kuittaa Marquez.

Uusin numero