Rossi nauratti Surteesia Silverstonessa

Rossille tarjoutui samalla tilaisuus ottaa tuntumaa myös itse rataan, jossa hän ei päässyt ajamaan viime kaudella MM-pisteistä loukkaantumisen takia.

Paikalla oli myös toinen legenda, eli 77-vuotias John Surtees. Rossin kanssa letkeästi tarinaa vääntänyt Surtees on historian ainoa kuljettaja, joka on voittanut maailmanmestaruuden ratamoottoripyöräilyssä ja F1-sarjassa.
– Silverstonella on upea historia moottoriurheilussa. Täällä on ajanut useita mahtavia kuljettajia kuten Surtees, joka kertoi minulle kilpailleensa täällä 1950-luvulla. En tosin seurannut kilvanajoa vielä silloin, vitsaili vuonna 1979 syntynyt Rossi.

Surteesin suuruuden ajat ajoittuivat rr:ssä 1950-luvun lopulle ja F1:ssä 1960-luvun alkupuoliskolle. Hän ajoi viimeisen F1-kisansa vuonna 1972 Italiassa. Paluuta kuninkuusluokkaan tekevällä Nortonilla ja MV Agustalla kilpailleella Surteesilla on seitsemän mestaruutta rr:ssä ja yksi F1:ssä.

Rossin oli aikomus tutustua rataan Ducatin 1198 superbike-pyörällä, jonka elektroniikka petti kuitenkin parin kierroksen jälkeen. Paikalle järjestettiin pikavauhdilla 1198-katupyörä, jolla matkanteko jatkui.
– Minulla oli mukavaa radalla, joka on vaikea ja erittäin tekninen. Radalta löytyy todella nopeita osuuksia ja toisaalta erittäin tiukkoja paikkoja, jossa pyörältä vaaditaan hyvää pitoa ja kovaa kiihtyvyyttä. Silverstonessa on pidettävä myös tiukasti kiinni ajolinjasta, sillä esimerkiksi ensimmäinen mutka on täysin pimeä, kertoi Rossi.

Britannian GP ajetaan Silverstonessa 12. kesäkuuta.

Uusin numero