Rossi kasvatti rengas riekaleina MM-johtoa – Pedrosa juhli voittoa Japanissa

Rossin kanssa mestaruudesta kapinoiva Lorenzo näytti menevän paalupaikalta menojaan Motegin märällä radalla. Lorenzo karkasi toisena ajaneelta Rossilta avauskierroksilla jo yli kolmen sekunnin johtoon.

Lorenzon vauhti alkoi kuitenkin hiipua tuntuvasti, kun 23 kierroksen kisasta oli kymmenen jäljellä. Lähikuva Lorenzon pyörästä kertoi karun totuuden: eturengas oli kulunut lähes riekaleiksi.

Rossinkaan eturengas ei näyttänyt siinä vaiheessa sen paremmalta, mutta ”Tohtorin” kokemus oli jälleen kerran valttia.

Lorenzo teki ratkaisevan virheen jarrutuksessa viisi kierrosta ennen ruutulippua ja Rossi ei jättänyt rankaisematta sitä.

Kärkeen Yamaha-duon rengashuolien aikana kylmän viileästi karauttanut Pedrosa oli kuitenkin siinä vaiheessa jo liian kaukana.

Pedrosa voitti kisan peräti 8,733 sekunnin erolla Rossiin. Lorenzo jäi Pedrosasta 12,127 ja neljänneksi päätynyt Marc Marquez Honda-tallikaveristaan 27,841 sekuntia.

– En osannut odottaa tällaista alkua kisalle. Se oli minulta tosi vaikea ja jäin paljon kärjestä. Sain kuitenkin pian sen jälkeen rytmistä kiinni ja pystyin nousemaan kisan loppupuolella johtoon ja pitämään paikkani. Pidin ehkä hieman parempaa huolta eturenkaastani kuin Valentino ja Dani, iloitsi edellisen voittonsa kaudella 2014 Tshekin Brnosta poiminut Pedrosa.

Rossi pelkkää hymyä –
Lorenzo kuin maansa myynyt

Rossille kakkossija maistui tällä kertaa voitolta.

– Pitkä ja vaikea kisa, jossa oli helppoa sortua virheisiin. Eturenkaani alkoi olla todellakin loppu, jolloin pyörää oli erittäin hankala kontrolloida. Mutta hyvä näin. Tämä oli todella tärkeä sijoitus taistelussa mestaruudesta.

Lorenzon pettymys oli valtaisa.

– Olisin voittanut tämän kisan, jos rata ei olisi kuivunut näin paljon. Danin ja Valentinon eturengas kesti vähän paremmin kuin minun. Kisan loppu oli minulta enemmän selviytymistaistelua. Pyrin siinä vaiheessa vain olla menettämättä enempää pisteitä.

Seuraava osakilpailu ajetaan jo ensi viikonvaihteena Phillip Islandin radalla Australiassa.

Uusin numero