Rossi kaiken keskipisteenä Italian GP:ssä

– Olen iloinen saadessani juhlia 300. GP:tä juuri Mugellossa. Mutta olen vieläkin iloisempi siitä, että saavuin tänne hyvässä iskussa, Rossi totesi torstain pressitilaisuudessa.

Rossi, 35, kilpailee MM-sarjassa jo 19 kauttaan. Hän on saavuttanut Mugellossa aikojen saatossa yhdeksän osakilpailuvoittoa kaikki luokat mukaanlukien. Kymppi saattaa tulla täyteen tulevana sunnuntaina.

Ja jos näi ei käy, niin sen saavuttamikseksi jää yhä kaksi yritystä. Rossi jatkaa kuninkuusluokassa ja Yamahalla vielä kaudet 2015 ja 2016. Se on enää virallista vahvistusta vailla.

Rossin unelman tiellä on Mugellossa ensisijaisesti Marc Marquez, joka on voittanut kauden kaikki viisi ensimmäistä osakilpailua paalupaikalta.

Marquezkin tosin tietää ja tuntee, että Rossin iskun paikka sijoittuu nimenomaan Mugelloon, jossa "Tohtori" on kaiken keskipisteenä.

– Valentino on varmuudella vahva Mugellossa. Lisäksi hän nauttii täällä aivan valtaisasta kannustuksesta.

Rossin tallikaveri Jorge Lorenzo on vienyt nimiinsä kolme viimeistä Italian GP:tä. Lorenzon alkukausi on kuitenkin kulkenut siksi alavireisesti, että mahdollisuudet mestaruuteen alkavat karata jo tässä vaiheessa käsistä.

– Tulin tänne kaikesta huolimatta luottavaisena. Tämä on erityinen kisa: rata on upea ja Mugello on ollut minulle aina mahtava paikka. Toivottavasti pystyn tekemään jotain vastaavaa kuin viime vuonna.
 

Uusin numero