Rossi jäämässä sivuun Japanin GP:stä

Kansainvälinen moottoriliitto FIM vahvisti elokuun alussa, että keväältä siirretty ja pitkään kyseenalaistettu Japanin GP ajetaan lokakuun ensimmäisenä viikonvaihteena.

FIM perusteli päätöstään sillä, että sen yhdessä MotoGP-sarjan kaupalliset oikeudet omaavan Dornan kanssa ARPA-tutkimuslaitoksella teettämä analysointi on vahvistanut ettei Motegissa ja sen lähistöllä ole ilmennyt terveyttä vaarantavaa säteilyriskiä. Motegin rata sijaitsee vain reilun sadan kilometrin etäisyydellä Fukushiman vauritoituneesta ydinvoimalasta.

Rossi ei ole ainakaan täysin vakuuttunut tuosta tutkimustuloksesta. Hänen mukaansa Japanin GP:n siirto Suzukan radalle olisi oluut parempi vaihtoehto.
– Vaikka ARPA:n saamat tulokset olisivatkin oikein, niin pidän Motegia yhä vaarallisena paikkana Fukushiman läheisyydestä johtuen. Ymmärrän heitä, jotka matkustavat Japaniin humanitäärisistä syistä, mutta en sitä, että ajaakseen kilpaa moottoripyörällä. En voi hyväksyä sitä.
– On turha puhua mistään vakuutuksista. Mihin minä tarvitsen vakuutusta jos sairastun ja elän siltä osin painajaista seuraavat 40 vuotta, kysyy Rossi.

Rossi näyttää tosiaankin päätöksensä tehneen.
– En välitä siitä, mitä muut tämän osalta minusta ajattelevat. Päätös on yksinomaan minun. Nähdäkseni minun on sanottava viimeistään ja virallisesti kyllä tai ei Misanon kisan yhteydessä.
Ducati on tiettävästi antanut henkilökunnalleen Japanin GP:n osalta täyden valinnanvapauden.

Uusin numero