Rossi ja Lorenzo viittaavat kintaalla kolhuilleen

Rossi kaatui rajusti Aragonin GP:n jäljiltä ajetuissa Michelinin rengastesteissä. Sarjaa 14 pisteellä johtava ”Tohtori” selvisi rytäkästä onnekseen kipulääkkeillä.

– Ei sen suurempia seuraamuksia. Vain pieni ruhje käsivarressani.

Lorenzo puolestaan satutti viikonvaihteen harjoituksissa vasenta olkapäätään, joka leikattiin kahdesti kaudella 2013.

– Pikku onnettomuus ja minulla on vähän kipua olkapäässä, mutta siitä ei ole mitään haittaa ajamiselle Motegissa.

Rossi: 14 pistettä
ei ole paljoakaan

Japanin GP Motegin 4,8 kilometrin mittaisella radalla käynnistää tiiviin ja kenties ratkaisevankin rypistyksen kaukomailla. Japanin, Australian ja Malesian osakilpailut ajetaan viikon välein.

– Käynnistämme suuresti pitämässäni Motegissa erittäin tärkeän jakson. Jorge on huippuiskussa, joten minun on tosiaankin annettava kaikkeni Motegissa. 14 pisteen ero voi tuntua suurelta, mutta minun silmissäni se on kuitenkin vähän, Rossi muotoilee.

– Edessä on nyt kolme kisaa putkeen. Niissä on ajettava viikosta toiseen mahdollisimman hyviä sijoituksia ja mikä tärkeintä, vältettävä sitä ensimmäistäkin virhettä.

Uransa kymmenettä mestaruutta haarukoivalla Rossilla on plakkarissaan huima saldo Motegista.

Hän on voittanut Japanin GP:n kausilla 2001 ja 2008, ajanut toiseksi 2000, 2002, 2003, 2004, 2006 ja 2009, sekä kuitannut kolmossijat 2010 ja 2014.

Lorenzo: Menestysnälkä
on entistäkin kovempi

Lorenzon saldo ei tästä kalpene hänen kuudella kuninkuusluokan kaudellaan Motegissa: voitot 2009, 2013 ja 2014, sekä kakkossijat 2011 ja 2012.

Rossin rajun takaa-ajajan itsetuntoa pönkittää edelleen vajaat kaksi viikkoa sitten Aragonissa ajettu voitto.

– Fiilikset ovat tosiaankin korkealla Aragonin jäljiltä. Se oli täydellinen viikonloppu. Mestaruustaistelusta on kehkeytymässä ainutlaatuinen ja minun on nyt vain pystyttävä pitämään tämä ”momentum” päällä.

Motegi ei lukeudu luonteeltaan Lorenzon suosikkiratoihin.

– Minulla on kuitenkin Motegista hyviä muistoja erityisesti kahdelta edelliseltä kaudelta. Motegi on tyypillinen ”stop and go”-rata, mutta olen jostain syystä pystynyt siellä silti aina hyviin saavutuksiin. Niin, ja nyt menestysnälkä on entistäkin kovempi, Lorenzo julistaa.
 

Uusin numero