Rossi ja Lorenzo eivät ole pysyä nahoissaan: ”Tilanne on täydellinen”

Rossi riehaannuuttaa tunnetusti fanaattista kotiyleisöään MM-kärkimiehenä ja kaksi viimeistä osakilpailua vakuuttavasti nimiinsä napannut Lorenzo vaanii pisteissä toisena.

Ja mikä oleellisinta, molemmat kehuvat kilpaa ja suorastaan ylistävät Mugelloa luonnehtien sitä suosikkiradakseen.

Ihmekös tuo, sillä Rossi valloitti Mugellon samaan putkeen vuosina 2002-2008 ja Lorenzo tykitti triplansa puolestaan 2011-2013.

Marquez: ”Valentino on
kotikisassaan erittäin vahva”

Viime vuonna voittoon viiletti Hondan Marc Marquez, joka majailee MM-pisteissä nyt neljäntenä.

– Olen erittäin motivoitunut ja hyvässä terässä. Mugello on minulle vähän vaikea rata, mutta minulla on sieltä silti paljon hyviä muistoja. Voitin täällä ensimmäisen kerran kaudella 2010.

– Valentino tulee kuitenkin olemaan kotikisassaan erittäin vahva ja sama pätee myös Jorgeen ja Daniin (Pedrosa), joilla on menestyksekäs historia täältä. Eikä unohtaa tietenkään sovi Ducatiakaan, joka testasi Mugellossa vain pari viikkoa sitten, Marquez muistuttaa.

Rossi: ”Le Mansin toisinto,
mutta eri järjestyksessä!”

Le Mansissa vajaat kaksi viikkoa sitten muiden Honda-kuljettajien tavoin pyöränsä keulan kanssa tuskailleelta Marquezilta odotetaan rajua vastahyökkäystä.

Selviö on myös se, että Rossi ja Lorenzo ovat valmiina vastaamaan siihen. Pelkkä torjuntavoitto ei kelpaa.

– On täydellistä saapua Mugelloon MM-johdossa ja näin hyvässä iskussa, myhäilee Rossi.

– Mugello on yksi suosikkiradoistani ja YZR-M1 -pyörä toimii hienosti. Se sallii minun ajaa juuri siten siten kuin haluankin. Tilanne on täydellinen Mugelloon tultaessa, säestää Lorenzo.

Rossi ja Lorenzo ovat ajaneet tähän mennessä kaksi voittoa mieheen. Marquezin plakkarista löytyy yksi ykkössija Austinista. Rossi on tehnyt tästä triosta kuitenkin ehdottomasti tasaisinta työtä läpi alkukauden.

– Minulla oli vähän vaikeaa viimeksi Le Mansissa, mutta pystyin silti ajamaan toiseksi. Olen ollut nopea kauden alusta lähtien.

– Pyrin nappaamaan Jorgen kanssa taas kaksi kärkisijaa, mutta tällä kertaa eri järjestyksessä! Mugellossa tulee olemaan jälleen myös aivan ainutlaatuinen tunnelma ja paljon yleisöä. Kisasta kehkeytyy aivan mahtava, Rossi nautiskelee ajatuksella tulevasta sunnuntaista.

Lorenzo: ”Mugellon rata
istuu minulle ja pyörälleni”

Kausi saavuttaa Toscanan maisemissa ensimmäisen kolmanneksensa ja Lorenzo puolestaan janoaa kypärätempun täyttymistä Jerezin ja Le Mansin jatkoksi.

– Le Mans vahvisti lopullisesti sen, että olen nyt todella vahva. Se voitto oli erityisen tärkeä koko kautta ajatellen. Mugellon rata istuu minulle ja pyörälleni. Se on jouheva, korkeuserot tekevät sektoreista hämmästyttävän mahtavia samoin kuin tosi kovavauhtiset kaarteet Arrabbiata 1: ja 2:n malliin, Lorenzo hehkuttaa tulevaa työmaataan.

Uusin numero