Rossi ja Hermunen tähdittävät Simoncellin muistokilpailua

”Sic Supermoto Day” -nimeä kantava muistokisa ajetaan nimensä mukaisesti supermoto-pyörillä ja lajin tunnetuimpiin estradeihin lukeutuvalla Latinan radalla.

Muistokisan tuotto Simoncellin
säätiön kautta apua tarvitseville

Hyväntekeväisyystapahtuman taustalta löytyy viime lokakuussa Sepangin radalla Malesiassa 24-vuotiaana menehtyneen Marco Simoncellin nimeä kantava säätiö.

Säätiötä johtaa Marcon isä Paolo Simoncelli. Hän on jo katsonut valmiiksi niitä kohteita, joihin muistokilpailun tulot ohjataan lyhentämättömänä.

– Projekteja on useampiakin. Yksi niistä on uuden sairaalan rakentaminen Haitin rajan tuntumassa sijaitsevaan Santo Domingoon. Toinen kohde löytyy lähempää, eli Marcon kotikaupungista Corianosta, jossa tarkoituksenamme on muokata vanhasta hotellista päiväkoti vammaisille lapsille.

– Tehtävä ei ole helppo, mutta se antaa meille mahdollisuuden vaalia rakkaan Marcon muistoa. Hän antaa meille edelleenkin voimaa joka ainoa päivä, toteaa Paolo Simoncelli.

Rossi, Hermunen, Hayden, Biaggi…

Marco Simoncellin lähin ystävä Rossi on itseoikeutettu tähti Latinan muistokisassa. Rossi on luonnehtinut Super-Sic’a kuin veljekseen.

”Sic Supermoto Day’ssa” on mukana kuljettajia MotoGP-sarjan kaikista kolmesta luokasta, sekä valikoidusti myös muista lajeista Hermusen malliin.

– En tiedä vielä tarkemmin osallistujalistasta, mutta minulle on kerrottu, että Rossin lisäksi siellä ovat mukana ainakin Hayden (Nicky) ja Biaggi (Max). Kisa ajetaan pareittain, joten kenties joku näistä edellä mainituista saattaa olla minun parini, tuumii vajaa kuukausi sitten supermoton Italian mestaruuden TM-pyörällä nimiinsä vienyt Hermunen.

Ducatilta Yamahalle seuraaviksi kahdeksi kaudeksi palaavan Rossin kanssa aikoinaan tulisesti MotoGP-luokassa yhteen ottanut Biaggi on näistä nimistä tuorein maailmanmestari. Aprilialla kilpaileva Biaggi voitti viime sunnuntaina Superbike-luokan maailmanmestaruuden Magny Coursin radalla Ranskassa.

Hayden on puolestaan MotoGP-luokan maailmanmestari vuodelta 2006, jolloin hän ajoi Hondalla. Hayden on mukana MotoGP-luokassa varmuudella ainakin vielä ensi kaudella solmittuaan kesällä vuoden mittaisen jatkosopimuksen Ducatin kanssa.

MotoGP-sarjan kauden neljänneksi viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonvaihteena Motegin radalla Japanissa. Loukkaantumisista jo testikaudelta lähtien kärsinyt Hayden saapui Motegiin toipilaana: hänellä on todettu murtuma oikeassa ranteessa Aragonin GP:n erikoisen kaatumisen jäljiltä.
 

Viimeisin numero