Rossi ihmeissään Ranskassa – Lorenzo huimisteli hurjan eron mikkihiiri-radalla

Lorenzo tuli ja latasi MotoGP-luokan iltapäivän harjoitusjaksolla ainoana kuljettajana alle 1.30 kierrosajan lukemin 1.32,830, joilla hän peittosi kymmenenneksi hiipuneen Rossin 1,144 sekunnilla.

Se on paljon vain 4,2 kilometrin mittaisella radalla ja Rossi pyöritteli syystäkin pettyneenä päätään varikkoboxissa. Rossi pysyi vielä aamun treenissä neljän kymmenyksen iskuetäisyydellä kärjestä ja silloin sen vallanneesta Hondan Dani Pedrosasta.

Pedrosakin putosi iltapäivällä loppujen lopulta kahdeksanneksi 0,918 sekuntia Lorenzon väkevästä pohja-ajasta, joka uupuu enää 49 tuhannesosaa Rossin nimissä viime vuodelta olevasta rataennätyksestä.

– Kokeilimme paljon erilaisia säätöjä, sillä en ollut aamulla riittävän nopea. Ikävä kyllä tilanne oli iltapäivällä vieläkin huonompi. Katsotaan nyt, tuoko huominen parannusta, kun pääsen kokeilemaan Michelin kolmatta rengasvaihtoehtoa. Tänään siihen ei ollut aikaa, puhisi Rossi.

Ranskan GP:n voittoa puolustavan Lorenzon kyytiin ei tosin muillakaan ollut mitään jakoa, sillä toiseksi Ducatilla päätynyt Andrea Iannone joutui tunnustamaan hallitsevan mestarin 0,339 sekuntia nopeammakseen.

Sarjaa johtava ja ainoana kuljettajana kauden neljässä ensimmäisessä osakilpailussa podiumilla vieraillut Hondan Marc Marquez oli aurinkoisen perjantain kolmanneksi kiireisin 0,483 sekunnin erolla Lorenzoon.

– Olen erittäin tyytyväinen. Saimme pyörää vielä vähän paremmiksi iltapäivän harjoitukseen ja pystyin tekemään parin kymmenyksen eron toiseksi nopeimpaan. En ollut nopea vain yhdellä kierroksella, vaan pystyin ajamaan tasaisesti kovia aikoja. Tämä oli todella hyvä avaus viikonvaihteelle, myhäili Lorenzo.