Rossi hurmasi Argentiinan Maradonan pelipaita yllään – ja aikoo nyt toistaa tuon huuman

Rossilla on vakaa aikomus uusia temppu ja kietaista Argentiinan, sekä koko maailman yhden kaikkien aikojen parhaan jalkapalloilijan kymppipaita jälleen ensi sunnuntaina ylleen Termas de Rio Hondo-radan podiumilla.

MotoGP-sarjaan kaksi kautta sitten tullut argentiinalaisrata sijaitsee niin sanotusti keskellä ei mitään, mutta viime vuonnakin meininki oli lehtereillä huumaava ja tunnelma kuljettajien mieleen.

Rossin suosio on aina taattu, missä mies ikinä liikkuukin. Nyt siis myös Argentiina on hurmattu tältä osin kirjaimellisesti. Ja mikä oleellisinta, jalkapallo on tunnetusti niin argentiinalaisten kuin Rossinkin intohimo.

– Diego Armando Maradona on ollut meidän sukupolvemme myytti ja sankari. Ja taituri, joka tosiaankin erottui muista, Rossi perusteli vuosi sitten sonnustautumistaan vihreän veran värikkään maestron pelipaitaan.

Näitä sanoja ei Argentiinassa unohdeta koskaan.

Viime kauden GP oli
täynnä dramatiikkaa

Kyseinen MM-osakilpailu painuu muutenkin ikimuistoisesti MotoGP-sarjan historiaan.

Termas de Rio Hondolla näet kylvettiin ainakin kuvainnollisesti siemen Rossin ja Marc Marquezin loppujen lopulta jo liiankin rumia piirteitä saaneeseen sotaan.

Marquez menetti vuosi sitten Argentiinassa vakuuttavan neljän sekunnin johtopaikan ja jo varmalta vaikuttaneen voiton rengasvalinnan seurauksena.

Riekaleiksi kulunut pehmeä takarengas ei kestänyt ratkaisevassa vaiheessa. Tilaisuuttaan maltilla kytännyt Rossi karautti kovemmalla renkaalla kylmästi ohi ja Marquezin epätoivoinen taistelu päättyi karuun osumaan ”Tohtorin” takapyörään.

– Minusta tuntuu, että Marquez syytti jostain kumman syystä minua jo silloin kaatumisestaan. Vastaava toistui myöhemmin ja siitä alkoi se aikakausi, jonka jälkeen olen pitänyt Marquezia lähinnä vain valehtelijana, lataa Rossi.

Rossin Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo käynnisti kauden vakuuttavalla voitolla kaksi viikkoa sitten Qatarissa. Andrea Dovizioso tuikkasi Ducatilla toiseksi ja Marquez Hondallaan kolmanneksi niukasti ennen Rossia.

Se kirpaisi taatusti Rossia, jolle kelpaa Argentiinassa vain ja ainoastaan revanssi.

– Ajoin Qatarissa neljänneksi paremmalla ajalla, jolla voitin siellä kisan kaudella 2015. Tämäkin kertoo, että voin olla levollinen ja luottavainen Argentiinan osalta. Vauhti on kohdallaan ja pidän radasta. Haluan palata podiumille ja mielellään tietenkin voittajana.

– Se on tosin helpommin sanottu kuin tehty. Ainakin alkukauden kisat tulevat olemaan kärjen osalta tasaisempia ja kovempia kuin vuosiin, muistuttaa Yamahan kanssa Qatarissa sopimuksen edelleen kausille 2017 ja 2018 solminut 37-vuotias Rossi.

Uusin numero