Rossi herkuttelee ajatuksella Lorenzon toistuvasta rökittämisestä

– Le Mansin rata on istunut YZR-M1 -pyörälle yleensä hyvin. Ajoin täällä viime vuonna hyvän kisan, mutta en kyennyt silti kukistamaan Jorgea. Nyt on uusi yritys päällä, Rossi lähettää vilungit terveisensä ensi vuonna Ducatille siirtyvälle Lorenzolle.

Miltei vuoden tauon jälkeen voittajaksi palannut Rossi löysi pyöräänsä hyvät säädöt Jerezissä ja jatkoi samalla estradilla onnistunutta työtä Espanjan GP:n jälkeisenä testipäivänä.

– Saimme pyörän nopeasti terävään iskuun Jerezissä ja samaan pyritään tietenkin Le Mansissa. Le Mansin ainoa negatiivinen puoli on sää, joka on aina arvaamaton, tuumii Ranskan GP:n vuosina 2002, 2005 ja 2008 voittanut Rossi.

Le Mansin kakkossijat alkavat jo tympiä ”Tohtoria”. Niitä on plakkarissa vuosilta 2003, 2010, 2012, 2014 ja 2015.

Lorenzo junttasi mustanpuhuvan voittolippunsa Ranskaan maaperään ensimmäisen kerran kaudella 2009. Jatkoa on seurannut samoissa merkeissä kausilla 2010, 2012 ja 2015.

Lorenzo varmisti Jerezissä Yamahan tuplan päätymällä toiseksi reilut kaksi sekuntia Rossin jäljessä. Lorenzo on kakkosena myös MM-pisteissä Hondan Marc Marquez edellään ja Rossi takanaan.

– Olen täynnä energiaa. Keli on tosiaankin aina arvaamaton Le Mansissa, mutta olen vakuuttunut siitä, että tulen olemaan tiukassa iskussa säässä missä hyvänsä, tänään 29 vuotta täyttänyt Lorenzo vastaa 37-vuotiaalle Rossille.

Uusin numero