Rossi esitteli GP12:n Twitterissä

Rossin ja hänen tiimikaverinsa Nicky Haydenin alkavan kauden työkalu GP12 oli määrä esitellä jo vajaat kolme viikkoa sitten Ducatin ja Ferrarin yhteisessä mediatapahtumassa Madonna di Campiglion jylhissä maisemissa, mutta silloin pyörää vielä viimeisteltiin Bolognassa.

Odotukset uuden, 1000-kuutioisen pyörän osalta ovat taatusti korkealla, sillä 800-kuutioisten viimeinen kausi painui Ducatilta penkin alle. Ducatilla ei ollut jakoa Hondan eikä Yamahan vauhtiin.

Rossilla oli läpi kauden suuria vaikeuksia erityisesti Ducatin keulan kanssa. Ongelmaa ei saatu korjattua, vaikka pyörä koki kauden mittaan merkittäviäkin muutoksia.

Tosin ne muutokset olivat nähtävästi sittenkin vasta pelkkää esimakua GP12:een nähden.

Ducatin tekninen johtaja Filippo Preziosi on kertonut, että GP12:ssa on 90 prosenttia uutta aiempaan versioon nähden. Pyörässä on alumiinipalkkirunko ja sen moottorin sylinterien kulmaa on muutettu.

Torstaina päättyvissä Sepangin testeissä ovat paikalla MotoGP-luokan kaikki 12 prototyyppipyörillä kilpailevaa kuljettajaa. Sepangissa ei sen sijaan nähdä täyttä yhdeksän CRT-kuljettajan nippua. CRT-tiimien kuljettajista osa testaa pyöriään näinä päivinä Valencian radalla Espanjassa.

Yamaha vahvisti japanilaissponsorin

MotoGP-luokan palapeli loksahtelee myös muilta osin paikoilleen Malesiassa, jossa Yamaha vahvisti odotetun, Biken tammikuun alussa esille nostaman uutisen.

Yamaha on solminut sponsorisopimuksen japanilaisen öljy-yhtiö JX Nippon Oil & Energy Corporation’in kanssa. JX Nippon on moottoriurheilupiireissä tuttu Eneos-brändistä.

Yamahalla ei ole ollut sitten Fiatin varsinaista pääsponsoria. Viime vuoden näkyvin yksittäinen sponsori oli malesialainen öljy- ja kaasujätti Petronas.

Uuden yhteistyön on määrä käynnistyä Sepangissa. Viimeistään tiistaina on mielenkiintoista nähdä, kiertävätkö Jorge Lorenzo ja Ben Spies rataa ainakin jo osittain uusissa väreissä. Eneosin pääväri on oranssi, joka on ollut näkyvästi esillä ainakin rata-autoilussa.

Yamaha kilpaili viime kaudella pääosin tutuissa sivalkoisissa väreissä. Lisäksi muutamassa osakilpailussa oli käytössä juhlavuoden kunniaksi punavalkoiset retrovärit.

Kauden 2012 virallinen talvitestiohjelma, MotoGP-luokka:
31.1.-2.2. Sepang, Malesia
28.2.-1.3. Sepang, Malesia
23.-25.3. Jerez, Espanja
 

Uusin numero