Rossi ei usko Ducatin toistavan Ferrarin loihtimaa ihmettä

– Ei liian innokkaana, mutta ei pahemmin masentuneenakaan, kuvailee Rossi tuntojaan.

Rossi ehti todeta Jerezin jälkeen, että hänellä ei ole vielä ainakaan Qatarissa jakoa podiumtaisteluun. Se kapina käydään suurella todennäköisyydellä Honda- ja Yamaha-kuljettajien välillä.

Rossi hakee vertauksen tilanteeseen F1-luokasta ja Ferrarin puolelta. Ferrarin Fernando Alonso meni ja otti yllätysvoiton viime sunnuntaina Sepangin radalla Malesiassa.

– En tiedä, onko meillä edes mahdollisuutta vastaavaan ihmeeseen. Tilanteemme on nyt tämä mikä on, muotoili viimeistelytesteissä hyvästä nousustaan huolimatta melko tarkalleen sekunnin Hondan Casey Stonerin pohjista jäänyt Rossi.

– Pitää muistaa, että tällä pyörällä on vasta kahdeksan ratapäivää alla, Rossi viittaa GP12:n puoleen.

Ducatin ottama vikasuunta sai
Rossin kiehumaan kiukusta

Niistä kahdeksasta testipäivästä kolme ensimmäistä käynnistyi lupaavasti Sepangissa, jossa Rossi uhkui intoa helmikuun alkupäivinä.

Sepangin toisen testijakson jälkeen sama mies oli kuitenkin kuin myrkyn niellyt. Ducatilla oltiin menty täysin vikasuuntaan pyörän kehitystyön ja säätöjen kanssa, jolloin satelliittimienkin kuljettajat menivät miltei heittämällä megatähden ohi.

Rossi on pitänyt huolen siitä, että Ducatin tekninen johtaja ja hänen hyvä ystävänsä Filippo Preziosi on saanut takuuvarmasti tietoon kaiken sen, mikä kuninkuusluokan seitsenkertaisen mestarin mielestä on mennyt pieleen.

– Jollain oli Sepangin ensimmäisten testien jälkeen ”mahtavia” ideoita, jotka osoittautuvatkin sitten täysin paskoiksi!, tuhahtaa Rossi.

Rossi ja hänen tiimikaverinsa Nicky Hayden joutuivat kärsimään Ducatin väärin valitsemasta suunnasta edelleen Jerezin ensimmäisenä testipäivänä, joka ajettiin pitkälti Sepangin säädöillä.

– Lisäksi toinen päivä vesittyi sitten sateen vuoksi. Meille jäi siis vain yksi päivä aikaa tehdä kaikki mahdollinen. Kun sitten saavutimme kohtuullisen tason, niin siinä vaiheessa testiaika kuin renkaatkin alkoivat olla loppu.
 

Uusin numero