Rossi ei suostu kehäraakiksi – unelma kultaisesta kympistä elää

”Tohtorin” unelma elää uran kymmennestä MM-kullasta ja samalla kuninkuusluokan kahdeksannesta tittelistä.

– Mestaruuden saavuttaminen tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa kaudella 2015 , mutta ei se suinkaan mahdotontakaan ole. Se on realistinen tavoitteeni, Rossi naulaa teesinsä Yamahan  tehdastallin oveen.

Kisainssi Galbusera on
hänkin avainasemassa

Rossi ei pohjusta odotuksiaan niinkään päättyneen kauden kakkostilaan, vaan siihen, miten kaikki ylipäätään sujui. Matkaan mahtui mahalaskuja, mutta onnistumisia sittenkin tuhdisti enemmän.

– Paransimme reilusti viime vuodesta ja voimme tehdä sen edelleen ensi kaudella. Työ sen eteen on jo hyvässä vauhdissa, vahvistaa testikiellon aikana mieliharrastuksensa rallin lumoissa Monzassa nautisteleva Rossi.

Rossi muistuttaa, että potentiaalia yhä parempaan löytyy nimenomaan Yamahan koko paketista, joka on ollut viimeiset kaksi kautta haastajan asemassa Hondan vastaavaan verrattuna.

– Pitää muistaa, että Superbiken puolelta tullut Silvano (Galbusera) toimi vasta ensimmäisen kauden kisainsinöörinäni. Nyt hänellä on tästä enemmän kokemusta, joten parannusta voi löytyä myös siltä osin. Silvano tuntee nyt MotoGP:n. Häneltä puuttui tuo kokemus vielä tähän kaudeen lähdettäessä.

”Lorenzo on ensi kaudella
huippuiskussa alusta alkaen”

Rossi korostaa, että Marguez ei ole ensi kaudella suinkaan se ainoa kuljettaja, joka on peitottava matkalla mahdolliseen maailmanmestaruuteen.

Yamaha-tallikaveri Jorge Lorenzo on myös kovan kaliiberin vastustaja. Sen sijaan Marquezin tallikaverin Dani Pedrosan nimen Rossi jättää mainitsematta.

– Odotan, että Jorge on erittäin, todellakin erittäin vahva ja huippuiskussa välittömästi kauden alusta alkaen. Tänä vuonna hän ei ollut vielä siinä vaiheessa sitä, mutta Jorge on todellinen taistelija.

Marquez on ajanut ja mässäillyt MotoGP-luokassa ennätyksillä kaksi kautta. Hänellä on kuninkuusluokasta plakkarissaan yhtä monta mestaruutta. Mennyt syksy tosin osoitti ihmemiehenkin haavoittuvuuden.

– Tottakai Marc on myös ensi kaudella selkeä mestaruussuosikki. Hänellä on etumatkaa minuun ja Jorgeen, mutta meidän pitää vain pystyä ottamaan Yamahalla yhä yksi merkittävä steppi. Yritys on kova.

Marquez vs. Rossi 13-2:
”Se on valtava ero!”

Rossi aloitti kauden 2014 kiivaalla voittotaistelulla Marquezin kanssa Losailin valaistulla radalla Qatarissa.

Sen jälkeen maestro meni kuitenkin vääjäämättömästi menojaan peräti kymmenen voiton mittaiseksi venyneen putken myötä.

– Uskoin Qatarin jälkeen olevani erittäin kilpailukykyinen Marcia vastaan koko kauden. Myönnän kuitenkin, että samalla kirosin mielessäni myös sitä ajatusta, että Marcin kukistaminen tulee olemaan tosi vaikeaa.

Rossi oli siinä enemmän kuin oikeassa.

– Loppukausi kulki osaltani hyvin: paljon pisteitä ja podiumsijoituksia. Saavutin viime kaudella sittenkin vain kaksi voittoa ja Marc otti niitä 13. Se on valtava ero!, täräyttää Rossi.
 

Uusin numero