Rossi ei kaunistele tilanteensa toivottomuutta

Päinvastoin, Misanossa kaksi viikkoa sitten onnensa kukkuloilla ilakoinut ”Tohtori” myöntää olevansa lyöty maanrakoon Aragonissa.

– Ei tästä tunnu tulevan yhtään mitään, tiuskii Rossi.

Rossi koki Yamaha-uransa yhden karmeimman päivän lauantaina Espanjan maaperällä. Ensin konkari kipattiin harjoitusaikojen perusteella tylysti hitaampaan aika-ajoryhmään, josta hän tosin nousi odotetusti nopeampaan nippuun.

Rossi päätyi aika-ajossa sijoituksellisesti kelpo tavalla kuudenneksi, mutta se ei kuninkuusluokan seitsenkertaista maailmanmestaria suuremmin lämmittänyt.

Marc Marquez kiersi Hondallaan viiden kilometrin mittaisen baanan kylmästi 1,039 sekuntia Rossia nopeammin. Kakkoseksi ajanut Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa oli hänkin lähes seitsemän kymmenystä Bridgestonen renkaiden kanssa tällä kertaa täysin hukassa olevaa Rossia kiireisimpi.

– Kisassa ei ole mitään mahdollisuuksia taistella tehdas-Hondaa vastaan, koska Marcin ja Pedrosan vauhti on aivan liian vahvaa.

Aika-ajossa tallikaverinsa Jorge Lorenzon 20 tuhannesosalla kukistanut Rossi on nostanut kätensä ylös voiton osalta, mutta toivo podiumista elää.

– Podiumilla on yksi paikka vapaana, mutta samalla monia kuljettajia, jotka pystyvät saavuttamaan sen: minä, Jorge, Pol Espargaro ja Ducatit, erityisesti Dovzioso (Andrea) ja Iannone (Andrea), tuumi Rossi.

Rossi on sarjassa kolmantena vain yhden pisteen päässä Pedrosasta. Marquezilla on 74 pisteen etu puolellaan Pedrosaan, joten mestaruus on näillä näkymin ensimmäisen kerran katkolla kauden 15. osakilpailussa 12. lokakuuta Hondan kotiradalla Japanin Motegissa.

Uusin numero