Roni Kytönen vaihtaa lajia – Enduron MM-sarjaan

Kun Roni Kytönen nousi lokakuussa podiumille enduron MM-kauden päättäneen Saksan osakilpailun toisena päivänä, alkoi hänen mielessään viritä ajatus koko sarjan ajamisesta. Tänä vuonna hän osallistui Saksan lisäksi vain Suomessa ajettuun MM-avaukseen, jossa nousi niinikään Youth-luokan palkintokorokkeelle sijoituttuaan ensimmäisenä päivänä kolmanneksi. Nuorukaisen pääpaino tänä vuonna oli motocrossin EM-sarjan EMX250-luokassa sekä SM-sarjan MX2-luokassa, josta hän kuittasikin SM-pronssia.

Nyt asiat ovat menneet eteenpäin ja Kytösen ensi vuoden kuviot ovat selvillä. Suomalainen tulee kisaamaan enduron MM-sarjan Youth-luokassa.

”Enduro on tuntunut tänä vuonna vain paremmalta ja sopivammalta mulle ja Saksan kisakin ajettiin sillä tarkoituksella, että nähdään ensi vuotta varten millaista meininki siellä on”, Kytönen taustoittaa.

Kytönen Motorsport -tiimin väreissä MM-sarjaan siirtyvä Kytönen on innoissaan uusista haasteista.

”Tuntuu hyvältä ja tavoitteet on olla loppupisteissä kolmen joukossa, eli aion tehdä talven aikana hommia saavuttaakseni sen.”

Rankan kisakauden jälkeen nuorukainen on rentoutunut ja kerännyt voimia tulevaan.

”Vähän on otettu iisimmin Saksan kilpailun jälkeen, eikä pyörällä ole ajettu kuin kaksi kertaa ja muutenkin on latailtu akkuja. Vielä en varsinaista valmistautumista ole aloittanut ensi kauteen, mutta joulukuun alusta aletaan taas treenata kunnolla.”

Enduron MM-kausi 2018 starttaa tämän vuoden tapaan Suomesta, kun legendaarinen Päijänteen Ympäriajo isännöi MM-avausta maaliskuussa. Tuolloin ei kuitenkaan mukana ole Youth-luokkaa, joten Kytönen ajaa kotiyleisön edessä SM-pisteistä.

Ennen uuden kauden alkua nuorukainen pitää kuitenkin hieman vapaata joulun alla. Joulupukillekin hän on jo ehtinyt kirjoittaa.

”Partakonetta toivon”, Kytönen tunnustaa nauraen.

(Teksti: Moottoriurheilu.tv)

Uusin numero