Road racingin SM-sarja käynnistyy Jurvan Botniaringiltä

Kurikan Matkamotoristien isännöimä kilpailu avaa SM-sarjan ja kisaviikonloppuna ajetaan useita lähtöjä molempina päivinä.

Kilpaluokkia on monta ja ne jakautuvat sekä moottoripyörien koon, että kuljettajien ajokokemuksen mukaan.

Kilpalähdöt alkavat lauantaina kello 13.30 ja sunnuntaina kello 12.40. Kisaviikonlopun ohjelma on tapahtumatäyteinen, kun eri luokat ajavat kilpailulähtönsä molempina päivinä.

Kansainvälisestä huippuvauhdista saadaan esimakua, kun MM-sarjaan tähtäävä Niki Tuuli osallistuu 600-kuutioisten Supersport-pyörien lähtöihin.

Samoin sivuvaunupyörien erissä nähdään tasokkainta mahdollista ajamista, kun lajin moninkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta, parinsa Kirsi Kainulaisen kanssa käskyttää Bemariaan.

Viikonlopun nopeimpia kierrosaikoja on odotettavissa 1000-kuutioisten Superbike-pyörien lähdöissä.

Isojen pyörien vastapainoksi omina lähtöinään ajavat nuorten kuskien MiniGP-luokka sekä matalan aloituskynnyksen KTM RC390 Cup ja Honda CBR500 Cup.

Viikonlopun suurin luokka osallistujamäärältään on jokamiesluokan hengessä pyörivä Star Service Cup. Siinä kuljettajilla kalusto on vapaa ja luokkaan on helppo tulla uutena kuljettajana.

Luokan yksi mielenkiintoinen kuljettaja on Ulla-Maija Ylikoski. Hän osoittaa esimerkillään, että kilpamoottoripyöräily on rajoja rikkovaa toimintaa.

Ylikoski loukkaantui aikanaan liikenneonnettomuudessa, jonka seurauksena hänen jalkansa ovat halvaantuneet. Tämä ei kuitenkaan estä naista osallistumasta elämänsä ensimmäiseen road racing kilpailuun.

Nostalgiasta nauttiville tarjolla on vanhemman kaluston Classic, sekä Classic Formula-luokat. Nämä, sekä monta muuta kilpaluokkaa täyttävät molempina päivinä Botniaringin radan.

Kilpailun järjestää pitkän perinteen mukaisesti Kurikan Matkamotoristit. Kerholla on vankka, vuosittain jatkuva perinne SM-kilpailun järjestämisestä ja siihen KuMaMolaiset suhtautuvat huolella ja vakavasti.

Tulevan SM-avauskilpailun esikisoina ajettiin viime viikonloppuna vanhojen pyörien Classic-kilpailut. Sen yhteydessä kisajärjestäjä pääsi suorittamaan viimeiset varmistukset sille, että SM-viikonloppuna kaikki sujuu laadukkaasti ja ongelmitta.

Aikataulu:
Lauantai 28.5.

Aika-ajot luokittain klo 09.00-12.20
Kilpaerät luokittain klo 13.30-16.40

Sunnuntai 29.5.
Lämmittely luokittain klo 10.00-11.40
Kilpaerät luokittain 12.40-16.30

Teksti ja kuva: Suomen Road Race Ajajat/Sami Salonen
 

Uusin numero