Riihimäen SM-enduro kerää kehuja


Kilpailu ajettiin ns. MM-konseptilla ja nopeat maastokokeet keräsivät hienosti yleisöä paikalle. Kilpailua hallitsivat enduroammattilaiset Eero Remes ja Marko Tarkkala.

Jani Niemelän ensikosketus MM-tyyppiseen pitkään ja raskaaseen kilpailuun tuotti vaikeuksia. Useista kaatumisista johtuneet pienet loukkaantumiset pakottivat Janin keskeyttämään lauantai iltapäivällä.

– Buranalla paikat kuntoon ja harjoittelemaan heti kun pääsee. Reitti oli hieno vaikkakin raskas. Mahtava kilpailu ja kokemus, Niemelä kertoili kisakeskuksessa.

Jarno Tyllisen paluu GasGasin ohjaimiin sujui hienosti. Ilman harjottelua lainapyörällä hyviä aikoja molempina päivinä. Lauantaita tulosta varjosti harmillinen renkaanvaihdosta aiheutunut at-minuutti, joka heikensi sijoitusta neljällä sijalla.

Sunnuntaina päivä sujui ongelmittaa paria kolhua lukuunottamatta ja SM-pisteille. Sijoitus luokassa kymmenes. Tunnetusti vähäsanainen Jarno kertoili reitin ja kisaviikonlopun olleen todella hieno.

Mad-Croc GasGas Teamin lyhyt kilpailutauko hyödynnetään harjottelulla ja hakemalla hieman uusia säätöjä pyöriin.

Myös Tuomas Nieminen alkaa päästä takaisin omaan vauhtiin ja palaa kilpailuihin tulevana viikonloppuna Orimattilassa.

– Aivan mahtava kisaviikonloppu. Yleisöä oli tosi hienosti reitin varrella ja kisakeskuksessa. Toivottavasti muutkin seurat jaksaisivat panostaa MM-tyyppisiin kilpailuihin, vaikka yksipäiväisenä. Nopeat ja tekniset maastokokeet, sekä haastavat siirtymät ovat juuri oikea konsepti nostamaan sarjan arvoa, Toni Harsia kertoo.
 
* Tuomas Niemisen treenivideo:
www.gasgasteam.fi

Uusin numero