Ria Virtasen ranne sai kipeää Saksan MM-osakilpailussa Teutschentalissa

Tässä Ria Virtanen Racing Teamin kuulumiset:
"Toukokuisen Lappeenrannan kilpailujen jälkeen Ria on valmistunut pienkonemekaanikoksi Stadin ammattiopistosta. Valmistuminen oli Ranskan MM-kilpailujen aikaan, joten tällä kertaa keskityttiin juhlimaan valmistumista.

MXD-Liiga jatkui Kuopiossa kesäkuun puolivälissä. Erät sujuivat totuttuun tyyliin veteraanit 55-luokan kanssa. Molempien erien sijoitus oli kolmas. Toisen erän lähtö sujuikin vähän paremmin ja Ria ajoi parhaimmillaan toisena.

Pari päivää tässä välissä kotona ja sen jälkeen jatkettiin matkaa Saksaan (Teutschental), jossa oli naisten MM-sarjan osakilpailut juhannusviikonloppuna 21.-22.6. MM-kilpailut ovat aina suurempi harppaus, koska MM-kärjen vauhti on melkoista kyytiä.

Teutschentalin rata on kaikkea muuta kuin kotimaiset motocrossradat. Rata on savea ja se oli syvältä jyrsitty,kasteltu ja käännetty. Torstaina rata näytti vielä melko hurjalta, mutta kun se oli tasattu valmiiksi, oli se melko komea suurine hyppyreineen.

Kilpailuun oli ilmoittautunut kaikkian 46 kuljettajaa, mutta paikalle tuli vain 34. Lauantaina meni aamun harjoitukset ja aika-ajo rataan tutustuessa. Ensimmäinen erä olisi voinut alkaa paremmalla lähdöllä. Varsinaiset haasteet alkoivat vasta, kun Ria hyppäsi vajaaksi hyppyrissä ja ranne taittui samalla. Sen jälkeen erä oli vain ajamista maaliin. Sijoitus erästä oli 31.

Erän jälkeen lähdettiin hakemaan ranteeseen kylmennystä ensiavusta, mutta paikalla ollut lääkäri halusikin kuvauttaa käden. Paikalla oli onneksi röntgenrekka, joten käden tilasta saatiin heti varmuus. Käsi oli ehjä, mutta reippaasti turvonnut tulleesta iskusta. Lääkkeeksi vaivaan tuli kuitenkin kylmähoitoa ja kunnon sidonta. Ja lääkäriltä ohjeet tehdä päätös kilpailuun osallistumisesta itse seuraavana aamuna.

Sunnuntai alkoi warm up:illa, missä Ria kävi kokeilemassa pari kierrosta käden kestävyyttä. Pitkällisen harkinnan jälkeen Ria ei kuitenkaan arvannut lähteä toiseen erään. Käsi kipeytyi jo noiden kahden kierroksen aikana reippaasti. MM-tasolla pitää sekä hypätä kaikki hyppyrit että olla voimaa pitää pyörä hanskassa myös yllättävissä tilanteissa. Pitää hypätä, koska kaikki hyppäävät ja muuten riski jäädä alle kasvaa. Ranne oli vielä kotimatkan sen verran kipeä, että päätös oli oikea.

Kilpailut jatkuvat Alavudella 19.7. Silloin on MXD-Liigan kilpailu Alavudella."
 

Uusin numero