Ria Virtanen vahvisti Iisalmessa sijoitustaan MXD-liigan toisena

MXD-Liigan eli naisten sarja jatkui kauden kolmannella kilpailulla Iisalmella. Keli oli runsaiden sateiden jälkeen melko haastava. Rata oli hyvin liejuinen ja täynnä suuria lammikoita. Järjestäjä yritti saada traktorin avulla vettä jonkin verran pois radalta.

Naisten harjoituksissa Ria piti nopeinta kyytiä ja aika-ajossa oli toisena. Lähtöön oli siis hyvät asetelmat. Ensimmäisessä erässä Ria otti lähdön nimiinsä reilulla etumatkalla ja johtikin erää toiselle viimeiselle kierrokselle saakka. Kaikkineen ajo oli sangen jouhevaa, mutta vauhtia olisi saanut olla himpun verran enemmän.

Haastavien olosuhteiden takia toiset erät myöhästyivät reilulla tunnilla ja näin eriä lyhennettiin jokaisen luokan kohdalla 10 minuuttiin ja kahteen kierrokseen. Toisen erän startti ei sitten ollutkaan ihan nappi suoritus, mutta Ria onnistui kuitenkin nousemaan puolessa välissä erää keulille menettäen jälleen johtopaikan toiseksi viimeisellä kierroksella.

Näin kauden ollessa puolessavälissä, Ria on vahvistanut asemiaan sarjan toisena. Liigapisteet kilpailun 3/6 jälkeen ovat seuraavat:

1. Hanna Mertsalmi 144 p.
2. Ria Virtanen 126 p.
3. Maarit Mäkinen 112 p.
4. Jutta Lukkari 105 p.

Kaikkiaan sarjaa on tänä vuonna ajanut 28 naista. Sarja jatkuu Torniossa 10.7.

Teksti ja kuva: Ria Virtasen tiedotus

Uusin numero