Ria Virtanen ihastui cross coyntryyn Parolassa

– Lähtö oli siis hiukan haasteellinen ja  poikkeava, koska lähtötyyli on täysin eri kuin motocrossissa. Lähtö tapahtuu sammutetuin pyörin ja pyörän saa käynnistää vasta lähtölaukauksen tullessa. Naisten Suomen Cup -lähtö tapahtui yhtäaikaa nuorten kanssa, kertoo Virtanen.

Lähdössä Virtanen oli puolivälin paremmalla puolella, mutta tullessa ensimmäiselle ”stopparihyppyrille” oli vauhtia liian vähän ja hän kaatui rinteeseen.

– Aikaa poispääsemiseen meni kauan, koska minuutin perässä lähtevä ryhmä (veteraanit 60 v ja Classic -luokat) ehtivät lähteä myös liikkeelle. Lopulta Ria pääsi kuitenkin matkaan ja ajamaan kiinni karkuun päässeitä. Puiden välissä ohittaminen oli kokemattomuuden vuoksi haasteellista.

Maalissa Virtanen oli yhdeksäs. Kilpailijoita naisten luokassa oli yhteensä16.

Kokemus oli kuitenkin hyvä ja Virtasella on tarkoitus ajaa myös muita Cross Countryn Naisten SM-cupin kilpailuja, joita ovat 27.6. Jämsä, 22.8. Miehikkälä ja 17.10. Säkylä.

Motocrossin kausi alkaa Vantaalta Naisten Liiga kisalla 26. huhtikuuta.

Muut kauden kilpailut ovat 3.5. Hyvinkää, 24.5. Pori, 14.6. Iisalmi, 4.7. Rovaniemi, 12.7. Oulu, 2.8. järjestäjä? ja 6.9. Vantaa. Kauteen mahtuu myös 2 naisten MM-osakilpailua 31.5. Ranska ja 21.6. Saksa.

Tiimin toinen kuljettaja Pasi Virtanen ajoi oli myös ensikertaa ajamassa Cross Countrya.

Pasi Virtanen sijoittui 36 kilpailijaa keränneessä Veteraanit 50 v.-luokassa viidenneksi. Muut kauden kilpailut hän ajaa motocrossin veteraanit SM-cup 45 v.-sarjassa. Tarkoitus on ajaa myös muutama SM-osakilpailu.  
 

Uusin numero