Repsol Hondan tallipäällikkö Puig: ”Marquez pelasi korttinsa hyvin”

”Marc pelasi korttinsa kisassa todella hyvin: hän valitsi oikeat renkaat, odotti kisan rauhoittumista ja sitten Marc Marquez käytti kaiken potentiaalinsa kisaviikonloppuna ajaessaan tiukan kilpailun voittoon”, Puig toteaa.

Alberto Puig oli Repsol Hondan tallipäällikön roolissa kahdeksannessa osakilpailussa viime viikonloppuna Alankomaiden Assenissa.

Mikä oli tiimin strategia Assenin kilpailuun?

”Lähtökohta kisaan oli, että se tulee olemaan tiukka ja vaikea. Oli ennakoitavissa, että kärki ajaa tiiviissä ryhmässä. Renkaat olivat tärkeässä roolissa. Marc Marquez valitsi oikeat renkaat ja kisassa hän oli pari kolme kymmenystä muita nopeampi kierroksella”.

Mitkä olivat kilpailun positiiviset ja negatiiviset seikat?

”Positiivista oli tietysti voitto ja MM-pistejohdon kasvaminen kuljettajien ja valmistajien MM-pisteissä. Negatiivistä oli Dani Pedrosan viikonloppu. Assenin rata on Danille lähes aina vaikea. Hän ei saanut pyörää mieleisekseen harjoituksissa ja se näkyi kisassa.

Puig totesi, että Assenin kilpailu MotoGP-luokassa oli erinomainen, kuten aina ja 150 000 katsojaa nautti hyvästä tapahtumasta kauniissa säässä.

 

Uusin numero