Renner kukisti Kullaksen Helsingissä

Finaalin kahdeksastatoista kierroksesta kotiyleisö riemuitsi kuudentoista ajan, mutta toiseksi viimeisellä lajin emämaan USA:n Ricky Renner iski ja vei perjantai-illan nimiinsä.

Kun finaalin lähtöpuomi putosi, sekä Kullas että Renner olivat hereillä ja väänsivät ensimmäiseen mutkaan kärkiparina. Pian Renner oli kuitenkin ihmeissään, kun suomalaisista Eeli Takatalo, Toni Eriksson ja Ludde Söderberg (video) tulivat ohi.

Eriksson ajoi pitkään kakkosena, mutta muutaman kierroksen jälkeen Renner toipui hämmästyksestään ja poimi kakkospaikan haltuunsa seitsemännellä kierroksella.

Tässä vaiheessa Kullas oli jo karannut noin viiden sekunnin karkumatkalle, kiivasrytmisessä kisassa, jossa kierros kestää vain noin 25 sekuntia tuo ero vaikutti Kullaksen kannalta turvalliselta.

Renner kiristi kuitenkin vauhtiaan edelleen, ja kun Kullaksella oli muutaman kerran ongelmia kierroksella ohitettavien kanssa, loikkasi Jenkkipilotti erän lopulla hetkessä Kullaksen kantaan.

Renner otti ykkössijan toiseksi viimeisellä kierroksella, Kullas puolestaan pääsi ainakin jollain lailla yrittämään vastaiskua vielä viimeisen kierroksen loppupuolella, mutta Renner piti visusti huolta ajolinjoistaan eikä enää päästänyt suomalaista yllättämään.

– Finaalin alku oli ok, sain hyvän eronkin vedettyä. Näin että Renner kamppailee Tonin (Eriksson) kanssa kakkospaikasta, näin senkin että hän pääsi Tonin ohi, mutta ei lähtenyt sitten alkuun ottamaan minua kiinni. Sitten tuli suunnilleen viiden kilpailijan nippu kierroksella ohitettavia eteen ja ajattelin että otan ihan hetken varovasti, että pääsen heistä ohi ja sitten taas lisään vauhtia, kertasi Kullas.

– En edes ehtinyt tajuta, että Renner ottaa kiinni, ennen kun huomasin että hän on aivan kiinni. Kaveri pääsi kuittaamaan ohi, ja kun oltiin jo menossa viimeiselle kierrokselle, en sitten ehtinyt enää tehdä mitään. Ei voi mitään, huomenna sitten uusiksi, pettynyt Kullas kertoi.

Hallitsevana mestarina kauteen startannut Eriksson ajoi maaliin kolmantena ja vaikka mies ennen kisaa sanoikin olevansa tyytyväinen mihin tahansa sijoitukseen podiumilla, suoritustaan mies kritisoi finaalin jälkeen.

– Alku meni hyvin, mutta en tiedä mitä sitten oikein tapahtui, ajo vaan jotenkin sekosi ja Renner karkasi.

Kauden toinen SM-osakilpailu ajetaan samalla radalla jo lauantaina iltapäivällä.

Tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/985209

Samanlaisia ​​uutisia

Juho Kantolan paluu SM-sarjaan toi onnistumisia

Juho Kantola saalisti Circuit Racingin Alastaron SM-osakilpailusta kaksi podiumsijoitusta Supersport 300-luokassa. Voittokaan ei ollut kaukana, ja nälkää jäikin niin että kilpakumppanit saavat jatkossa olla entistäkin tarkempana.

Viimeisin numero