Rengasdraamaa lähtöviivalla

Kun 24 kuljettajaa kerääntyi lähtöruutuun odottamaan vihreä valoa, paalupaikan haltija Jack Miller oli yksin ykkösruudussa, sillä hänen ei tarvinnut vaihtaa renkaita. Millerin tiimi oli huomioinut kuivuvan radan ja Jackin Ducatissa oli kuivan kelin renkaat.
Rengassekoilun aikana Miller odotteli yksin lähtöruudussa ja muut kuljettajat, jotka olivat vaihtaneet renkaita ratavarikolla, pudotettiin pari riviä taaemmaksi. Näin Miller sain muihin hivenen etumatkaa johtaen kisaa alussa.
Marc Marquezin musta sunnuntai alkoi starttiviivalla hänen Hondansa sammuttua. Marc sai kuitenkin pyöränsä työntämällä käyntiin ohittaen Millerin jo toisella kierroksella. 
Lähtöruudukossa Marquez teki kuitenkin alokasmaisen virheen, sillä sääntöjen mukaan moottorin sammuttua kuljettajan on nostettava käsi ylös merkiksi ja pysyttävä pyöränsä päällä. Näin ei tapahtunut ja läpiajorangaistuksen saanut Marquez tippui johtoasemasta sijalle 19 kärsiessään rangaistuksensa. 

Australialainen Jack Miller ajoi hyvän kilpailun ohittaen ruutulipun neljäntenä.
-Minulla oli oikea rengasvalinta ja muut tekivät väärän. Siksi starttitilanne oli kaaos. Jouduin odottamaan starttiviivalla ihmetellen, missä muut ovat viitisentoista minuuttia. On sääli, että odotuksessa joudin kärsimään muiden viivyttelyn takia, Aki Ajon manageroima Miller kertoo.
 

Uusin numero