Remontti-Roni tahtoo Päitsille

Vastaus on hyvin selkeä. Molemmat R:t ovat kirvesmiehiä ja harrastavat moottoripyöräilyä. Remontti-Reiska on ehkä parempi tai ainakin kuuluisampi ja enemmän tienaava timpuri, mutta Remontti-Roni on ylivoimaisesti parempi pyörän päällä.

Näin kerrottiin Offroadpro-lehden artikkelissa vuonna 2014. Jutussa kerrottiin, että Nikander on enduron Euroopan ja Suomen mestari sekä Päijänne-ajon voittaja. Yleisesti voisi sanoa, että hän on kova jätkä. Koulutukseltaan Nikander on talonrakentaja, ja on tehnyt kirvesmiehen töitä Skanskalla.

20171401205552.png?itok=IlMd1IOs

Voittoja ei kukaan vie pois ja herra työskentelee edelleen samalla työnantajalla. Kyseessä on siis täysin sama mies. Tai ehkei ihan.

”Herään puoli kuusi, syön aamupalan ja ajan töihin. Duuni alkaa seitsemältä ja loppuu 15.30. Tulen kotiin, syön vähän ja lähden treenaamaan: fillaria, juoksua, tai salia. Salin jälkeen käyn vielä uimassa. Kotona olen kahdeksan jälkeen”, Nikander kertoo Offroadpro-lehdessä perustalvipäivästään, johon ei juuri sosiaalista elämää mahdu. Saati sitten tyttöystävää.

”On minulla ollut tyttöystävä. Mutta kun haluaa tehdä, mitä haluaa, niin jostain on pakko luopua”, Nikander sanoi Offroadpro-lehdessä.

Ja nyt tulemme kohtaan, jossa painamme stop-nappia. Nikander on ollut menestynyt enduro-kuljettaja, joka panosti treenaamisen kaiken. Siis aivan kaiken. Menestystä tuli, mutta yhtä varmasti kuin päivä vaihtuu iltaan, urheilu-urat loppuvat. Myös Nikanderin.

20171401205628.png?itok=sc4Sq1TO

Remontti-Roni on edelleen remonttimies, mutta nyt muutakin elämää mahtuu arkiseen aherrukseen. Hän on kihloissa. Elämä hymyilee, mutta kun on antanut sydämensä moottoripyörille, niin minkäs teet?

”Vähän toi Päijänteen ympäriajo houkuttelisi”

Kun tällainen lause ilmestyy entisen huippukuljettettajan Facebook-sivulle, ei tarvitse olla ydinfyysikko ymmärtääkseen seurauksen. Postaus toi paljon kommentteja ja lopulta viestittelyssä jaettiin jo sponsorirahaa. Ei ollut kovinkaan suuri yllätys, että hetkeä myöhemmin saimme tiedotteen, jossa kerrottiin Nikanderin paluusta satulaan. Tähtäimenä Päijänteen ympäriajo.

”Palava halu ajaa kilpaa yltyi melkein sietämättömäksi ja soitin vanhat yhteistyökumppanit läpi. Yllätyin myös Facebookissa saamaani fanien ja lajin ympärillä pyörivien ihmisten kannustukseen lähteä legendaariseen Päijänteen ympäriajoon. Pisteen iin päälle projektin aloittamiseen löi Motopalvelu ja KTM, jotka lopullisesti mahdollistavat tämän reissun. Treenit on jo aloitettu ja motivaatio on todella korkealla”,  Nikander sanoo tiedotteessa.

Pojat on poikia.

Uusin numero