Remes podiumille Jerezissä – Seistola neljäs Espanjan GP:n avauspäivänä

Pikkuluokan voittajasta ei ollut lauantaina mitään epäselvyyttä.

Hallitseva ranskalaismestari Christophe Nambotin kontrolloi KTM:llään Espanjan GP:n ensimmäistä ajopäivää alusta loppuun ja Remes tuikkasi TM:llä vastaavasti läpi lauantain kakkosena.

Nambotin kukisti Remeksen 55,79 sekunnilla. Remekselläkään ei ollut toisaalta uhkaajaa, sillä kolmanneksi Yamahalla kotiyleisönsä edessä päätynyt Cristobal Guerrero jäi Nambotinista lukemat 1.46,13.

Nambotin johtaa sarjaa, mutta voittotilinsä jo toisessa osakilpailussa Chilessä avannut Remes hiillostaa seitsemän pisteen päässä.

Shercoa käskyttävä Seistola saapui Andalusiaan ison luokan pistekärjessä. Tämän päivän jälkeen hän pitää hallussaan toista sijaa kolme pistettä ranskalaisesta Husqvarna-kuljettaja Mathias Bellinosta jääneenä.

Bellino paineli Jerezissä voittoon 15,21 sekunnin marginaalilla hallitsevaan mestariin, eli KTM:ää kuskaavaan australialaiseen Matthew Phillipsiin.

Italialainen TM-kuski Manuel Monni täydensi ison luokan podiumtrion jäätyään voittajasta 24,60 sekuntia. Seistolan ero kärkeen oli 54,10.

E2-luokan ykkössijan nappasi nimiinsä KTM:n koviin ranskalaiskuljettajiin lukeutuva Antoine Meo. Meo kukisti maanmiehensä, Husqvarnalla kilpailevan Pierre Renetin 11,27 sekunnilla.

Kauden neljäs osakilpailu ajetaan sunnuntaina Jerezisssä.