Remes piti hopeasta vääntävät Salmisen ja Seistolan takanaan

Pienen luokan voittokaksi kotiyleisön edessä paineli mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa Kreikassa KTM:llä varmistanut Antoine Meo. Ykkössija oli Meolle kauden 12:s.

TM:llä kilpaileva Remes jäi Meosta 51,41 sekuntia.

– Tulokset muotoutuivat loppujen lopuksi kymmenen pätkän jälkeen, joten kaksi viimeistä jäivät ajamatta kaatosateen jäljiltä reitin mentyä jo siksi huonoksi. Sadetta saatiin jo kilpailua edeltävänä yönä ja reitti oli paikoittain liukas aamun ensimmäisellä kierroksella. Toiselle kierrokselle se ehti sitten jo kuivua, kunnes saimme rankkasateen niskaamme kolmannella kierroksella, kertoi Remes.

Remeksen päivä kulki äärimmäisen hankaliksi kääntyneistä olosuhteista huolimatta mallikkaasti.

– Perusvarmaa ajamista. Kaaduin vain kerran ja sekin tapahtui siirtymällä.

Salminen: ”Tiesin jo
keskiviikkona, mitä tästä tulee”

Remes kukisti kolmanneksi päätyneen ranskalaisen Honda-kuljettaja Jeremy Jolyn 19,26 sekunnilla.

Salminen tuli puolestaan neljäntenä vain 4,84 sekuntia Jolysta. Salminen pystyi pitämään Husqvarna-tiimikaverinsa Seistolan 2,89 sekunnin turvin takanaan, joten tunnelma kärjen takana oli todella tiivis.

– Aamun kaksi ensimmäistä pätkää tulivat ihan hyvin, mutta niiden jälkeen alkoi olla vaikeampaa kuivalla uralla. Sateen myötä tuntui sitten taas kulkevan vähän paremmin kurassa. Suurin virhe osui kolmannelle extreme-testille, kun pyrin hyppäämään sinänsä simppelissä paikassa vallin päälle. Se sitten vain jotenkin tökkäsi ja jouduin ajamaan kiertoreittiä. Siihen hukkaantui turkasen paljon aikaa, harmitteli Salminen.

Salminen osasi aavistaa jo viikolla, mitä St. Flourissa tulee tapahtumaan sateen sattuessa päälle.

– Sen verran minulla on kokemusta näistä kisoista, että tiesin jo oikeastaan keskiviikkona sen, mitä tänään täällä tulee tapahtumaan. Ei näissä 45 asteen ylämäissä ja väärinpäin kallistetuissa mutkissa tahdo tulla ajamisesta tällaisissa olossuhteissa mitään. Vettä tuli todellakin huolella, korosti Salminen.

Salmisella on hopeaväännössä neljän pisteen etu Seistolaan lähdettäessä sunnuntaina ajettavaan kauden päätöspäivään.

– Ei muuta jatketaan rimpuilua sunnuntaina, huikkasi Salminen.

Remes säilytti teoreettisen mahdollisuuden pronssiin, mutta se edellyttää sunnuntaina voittoa ja Seistolan täydellistä epäonnistumista. Seistolalla on koossa 18 pistettä Remestä enemmän.

Christophe Nambotin varmisti maanmiehensä ja tiimikaverinsa Meon tavoin E3-luokan mestaruuden jo juhannuksen aikohiin Kreikan Kastoriassa.

E2-luokan mestaruus sinetöityi puolestaan lauantaina vakuuttavalla tavalla St. Flourissa Hondaa kuskaavan italialaisen Alex Salvinin sivallettua voittoon. Voitontanssia edelsi Salvinille mainiosti sopinut sadetanssi.

MM-sarjan neljännen suomalaiskuljettajan, eli E3-luokassa Hondalla kilpailevan Marko Tarkkalan kilpailu päättyi lauantaina keskeytykseen.

Täydelliset tulokset:
http://www.enduro-live.info/
 

Uusin numero