Remes kilpailee vierailevana tähtenä enduron SM-sarjassa

– Tarkoitus on ajaa muutama enskan SM ja niiden lisäksi myös crossia Suomessa, jos aikataulut sattuvat kohdalleen kansainvälisten kilpailujen lomassa, tuumii Remes.

Riihimäki, Jämsä ja Tuusula

Parhaillaan Espanjassa harjoitteleva KTM-kuljettaja on jo sovittanut kiireiseen kalenteriinsa kolme enduron SM-osakilpailua seitsemästä mahdollisesta.

– Riihimäki toukokuussa, Jämsä elokuussa ja Tuusula lokakuussa, vahvistaa viime kaudella E1-luokan MM-hopeaa huuhtonut Remes, 26.

Remes ajaa MM-sarjan lisäksi myös täyden kauden Italian sarjassa. Saapasmaan mestiksen oli määrä startata kaksipäiväisellä osakilpailulla 3.-4. maaliskuuta Pieveboviglianassa, mutta lumi hautasi suunnitelmat siirtäen kisan hamaan tulevaisuuteen.

Tämä merkitsee sitä, että Remes korkkaa kilpailukauden monien muiden huippukuljettajien tavoin Valencian suunnalla maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin käsillä on Espanjan sarjan avauskilpailu.

– Sieltä matkaa jatkuu testeihin Italiaan ja sitten ensimmäinen MM-osakilpailuviikonvaihde alkaakin jo olla ovella, Remes viittaa Chilen Talcan suuntaan.

Kapean Chilen sisämaassa ja noin 250 kilometrin etäisyydellä Santiagosta sijaitseva Talca täräyttää käyntiin kahdeksan osakilpailuviikonvaihteen MM-ruletin 24.-25. maaliskuuta.

Sormi ei haittaa enää
suuremmin ajamista

Remeksen harjoituskausi on sujunut hyvin, joskaan ei silti aivan suunnitelmien mukaan. Ajoharjoitteluun tuli tauko, kun hän mursi vasemman käden pikkusormensa noin kuukausi sitten Espanjassa.

Nyt mies tosin uhkuu sitten sitäkin enemmän menohaluja Gironan tietämillä.

– Pikkurilli on teipattu hanskan päältä varmuuden vuoksi nimettömään sormeen. Murtumaa paranneltiin levon kanssa ja se alkaa olla ok. Sormi ei ole kuitenkaan vielä aivan täydessä kunnossa, joten varovainen pitää olla.

– Mutta pääasia on, että pääsin taas ajamaan, painottaa viime vuoden Sixin nopein kuljettaja.

Italian kautta Espanjaan kurvaillut Remes on treenannut muun muassa Juha Salmisen kanssa nyt kaksi ehjää päivää Gironassa.

– Kelitkin alkavat olla jo kohdallaan. Tänäänkin lämpöä oli yli 20 astetta.

Uusin numero