Remes ja Seistola ajoivat upeat MM-osakilpailuvoitot Chilessä

Remes paineli TM-pyörällään ykköseksi E1- ja Seistola Shercolla E3-luokassa.

Remes kukisti hallitsevan ranskalaismestarin, KTM:ää kuskaavan Christophe Nambotinin 56,22 sekunnilla. Kolmanneksi Husqvarnalla kiirehti britti Daniel McCanney 1.04,37 suomalaisen takana.

Seistola järjesteli isossa luokassa miltei yhtä ylivoimaisen voiton peittoamalla virolaisen TM-kuski Aigar Leokin 32,07 sekunnilla. Espanjalainen Jonathan Barragan päätyi GasGas-pyörällä kolmanneksi 49,80 sekuntia Seistolasta.

Seistola siirtyi samalla MM-johtoon pistein 37. Hänellä on neljän pisteen etu Husqvarnalla kilpailevaan ranskalaiseen Mathias Bellinoon.

Remeksellä on koossa 33 pistettä, jotka riittävät tässä vaiheessa pikkuluokan kakkossijaan. Nambotinin plakkarista löytyy Chilen jäljiltä neljä pistettä enemmän.

Talcan toinen kisapäivä jouduttiin ajamaan reitiltään typistettynä yön sateiden jäljiltä.

– Vettä ripotteli hieman vielä aamullakin ja reitti oli liukas ensimmäisellä kierroksella, mutta sen jälkeen pito parani koko ajan. Extreme-testi päätettiin kuitenkin jättää ajamatta kokonaan sen liukkauden vuoksi. Eihän sitä kukaan olisi päässyt läpi. Lisäksi endurotesti ajettiin lyhennettynä kahdella ensimmäisellä kierroksella. Kaksi viimeistä kierrosta se vedettiin taas täysmittaisena, kertoi Remes.

Remes palasi voittokantaan käytännössä virheettömällä suorituksella vaativista olosuhteista huolimatta.

– Ei mitään ongelmia, eikä mitään ylimääräistä ohjelmaa. Hyvä avausviikonloppu kaiken kaikkiaan. Tästä on hyvä jatkaa, pudotteli Remes tyytyväisenä.

Remes on nakuttanut vuosien saatossa useammankin ykkössijan E1:ssä, mutta Seistolalle voitto E3:ssa oli ensimmäinen. Seistola siirtyi viime kaudella E1:stä isoon luokkaan.

– Mahtava päivä ja minulla oli tosi hyvä fiilis pyörään sekä ajamiseen. Olin luottavainen ja pyrin pitämään sitä samaa virettä päällä läpi päivän. Tiesin, että pystyn voittamaan ja tein sen lopulta. Upea tapa käynnistää MM-kausi, myhäili Seistola.

Yhteensä seitsemän kisaviikonvaihteen mittainen sarja jatkuu 9.-10. toukokuuta Espanjan Jerezissä.

* Täydelliset tulokset:
http://enduro-live.info/

Uusin numero