Remes ja Kärkkäinen tuoreet enduron maailmanmestarit

Kaksinkertainen E1-luokan maailmanmestari Eero Remes ajoi E2-luokassa sunnuntaina toiseksi ennen Loic Larrieuta. Lauantain kilpailun voiton jälkeen Remes onnistui kaventamaan eroa MM-sarjaa johtaneeseen Alex Salviniin, ja oli ennen sunnuntain kilpailua enää kymmenen pisteen päässä Salvinista. Salvini joutui kuitenkin keskeyttämään sunnuntaina, mikä sinetöi Remekselle miehen uran ensimmäisen E2-luokan maailmanmestaruuden.

Remes oli sunnuntaina yleiskilpailun viides ja loppupisteissä EnduroGP-luokan kolmas. EnduroGP-luokan voittoon ajoi jo lauantaina luokan maailmanmestaruuden varmistanut britti Steve Holcombe.

Maailman nopein enduronainen

Tänä vuonna Euroopan mestariksikin kruunattua Sanna Kärkkäistä voidaan sunnuntain kilpailujen jälkeen tituleerata sanoilla maailman nopein enduronainen. Kärkkäinen ajoi naisten luokassa sekä lauantain että sunnuntain kilpailujen suvereeniin voittoon, ja nakutteli palkintotililleen naisten vuoden 2018 enduron World Cup -mestaruuden. Mestaruus on tänä vuonna voittoja niittäneelle Kärkkäiselle uran ensimmäinen.

Sanna Kärkkäinen oli yhtä hymyä varmistettuaan maailmanmestaruuden. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Eemil Pohjola taisteli sunnuntaina E1-luokan viidenneksi, ja oli parhaana suomalaisena sarjan loppupisteissä luokan neljäs. Luokan loppupisteistä löytyi myös useita muita suomalaisia, joita ei Saksassa kuitenkaan nähty.

Nuorten luokassa Roni Kytönen ajoi sunnuntaina neljänneksi ja tiimikaveri Hugo Svärd kuudenneksi. Loppupisteissä Kytönen oli nuorten luokan viides ja Svärd heti perään kuudes. Kaksi muuta suomalaista Niklas Laankoski ja Kosti Kirjavainen olivat luokan loppupisteissä sijoilla 23 ja 24.

J1-luokassa Antti Hänninen oli sunnuntaina neljäs, ja Antti Ahtila kahdeksas. Sarjan loppupisteissä Hänninen oli J1-luokan sijalla viisi. Ahtila oli vain osan kilpailuista ajaneena 17:s ja toiseksi paras suomalainen Lari Jukola kymmenes. Eemil Helander osallistui ainoastaan Viron osakilpailuun, mikä oikeutti miehen 21. sijaan.

Katso tästä EnduroGP-sarjan Facebook-sivujen video Remeksen mestaruudesta:


 

Uusin numero