Remes hyvässä ja huonossa kuin toiselta planeetalta kuumaisemissa


Remes on MM-kauden avanneen, helteisen ja pölyisen Etelä-Amerikan kiertueen jälkeen suomalaisittain kiinnostavan E1-luokan pisteissä viidentenä. Hän ajoi Talcassa seitsemänneksi ja kolmanneksi, sekä San Juanissa viidenneksi ja kuudenneksi.

– Uusi tiimi ja uusi pyörä. Molempiin on ihan hyvä fiilis ja tältä pohjalta voin olla suht tyytyväinen tuohon kiertueeseen. Ei nyt mikään huippusaavutus, mutta kulki se ainakin paremmin viime vuoden vastaavaan verrattuna.

Vuoristoradalla
Argentiinassa

Remeksen Talcassa takoma podiumsijoitus kertoo, että vauhdissa löytyy.

Sen todisti toki myös San Juanin jälkimmäinen ajopäivä kuudennesta sijasta huolimatta. Ja myös siitä huolimatta, että suoritustaso mennä huiteli melkoista vuoristorataa: muut kuljettajat oli Remekseen nähden ajoittain kuin toiselta planeetelta San Juanin kuumaisemissa.

Remes ajoi sunnuntaina yhtä monta, eli neljä pätkäpohjaa sarjaa johtavan ranskalaisen Antoine Meon ja toisena olevan Juha Salmisen kanssa. Lisäksi hän vastasi luokkansa kovimmasta ajasta extreme-testillä, mikä ei ole niinkään tyypillistä.

Mutta mitä tapahtuikaan endurotestillä?

Kummia. Remes hävisi siellä kärjelle käytännössä kaiken sen, mitä hänelle jäi päivän päätteeksi eroa voitosta voittoon huimistelleeseen Meoon.

– Yritin miettiä ja ihmetellä, miten saisin eroa kurottua kiinni tuolla enskatestillä. Se ei nyt vain jostain syystä sopinut minulle, enkä saanut kulkua kohdalleen kertaakaan viidestä mahdollisuudesta huolimatta. Olihan siellä pölyistä ja muuta, mutta ei sillä voi asiaa selitellä. Kyllä sitä pitää osata ja pystyä ajamaan kaikenlaisissa olosuhteissa.

Gallian kukon röyhistelylle
on lyötävä pikaisesti stoppi

Viime kauden malliin – aina maalin saavutettuaan – voitolla mässäilleellä hallitsevalla mestarilla Meolla on plakkarissaan KTM:n puikoissa maksimit, eli 80 pistettä. Salminen tulee 18 ja hänen Husqvarna-tiimikaverinsa Matti Seistola 22 pistettä Meosta.

Husabergia käskyttävä italialainen Thomas Oldrati näyttää päättäneen, että pikkuluokan kapinasta ei kehkeydy yksipuolista Ranska-Suomi -maaottelua.  Vastaavia ajatuksia liikkuu myös Oldratin maanmiehen, Hondalla kisaavan Simone Albergonin kypärässä.

Oldratilla on plakkarissaan 48 ja Albergonilla 42 pistettä. Remes häärää tämän kaksikon välissä 45 pinnalla.

– Pidetään kuitenkin mielessä se, että alkutaipaleellahan tässä ollaan. Eipä silti, kyllähän Meon aloitus on ollut varsin vahva, Remes muotoilee.

Näinhän se on.

Suomi-poikien on iskettävä takaisin pikaisesti ja rajusti, tai muuten Gallian kukko kiekaisee pelin poikki pahimmassa tapauksessa jo juhannuksen korvilla Kreikan Kastoriassa.

Maestro Meo on ikävä kyllä jopa pelottavan vakuuttava. Mutta osaa tuo kukko myös munia.

Italia kutsuu Remestä,
Salmista ja Seistolaa

MM-sarja kattaa tällä kaudella vain seitsemän viikonvaihdetta, eli 14 osakilpailua. Niistä seuraavat odottavat vuoroaan 11.-12. toukokuuta Espanjan Puerto Lumbrerasissa.

Remes lähtee hakemaan omien sanojensa mukaan lähinnä pikkuparannuksia pyörään ensi viikolla Italiaan. Hän viihtyy visusti saapasmaassa Espanjan osakilpailuun asti.

– Ajan tällä kaudella myös Italian sarjan kokonaisuudessaan. Italian mestiksessä ehditään ajaa kaksi osakilpailua ennen Espanjan MM:ää, kertoo Remes.

Kyseiset kisat osuvat 7. huhtikuuta Camerinoon ja siitä kahden viikon kuluttua Tolmezzoon. Jatkoa seuraa 2. kesäkuuta Bobbiossa.

Salminen kiertää Remeksen tavoin täyden Italian sarjan. Salmisen ohjelmaan lukeutuvat edelleen X Games-kilpailut 30. kesäkuuta Monacossa ja 4. elokuuta Los Angelesissa.

Seistola kulkee omia polkujaan hakien uusia haasteita myös sumuisen saarivaltakunnan puolelta.

– Ajan täyden brittisarjan, sekä kolme Italian sarjan kisaa. En aja Camerinossa, mutta olen mukana siellä toisessa (Tolmezzo), vahvistaa Chilen pääkaupungista Santiagosta tavoitettu Seistola.
 

Uusin numero