Remeksen haastajat jo valmiiksi lyötyinä Suomen MM-osakilpailuun

Tuskinpa yksikään heistä edes uskaltaa unelmoida pystyvänsä – ainakaan ajamalla – peittomaan Remestä tämän kotiyleisönsä edessä 10.-12. kesäkuuta Heinolassa, jossa kahdeksan kisaviikonlopun urakka saavuttaa puolimatkan krouvinsa.

Ranskalaisen Antoine Meon takavuosien tapaista voittoputkea tapaileva Remes saattaa hyvinkin takoa mestaruusniitin käytännössä jo pohjoisen kiertueella, sillä välittömästi viikon päästä Heinolasta vuoroaan odottaa Ruotsi ja Enköping.

”Super-Eero”

Remes tyylitteli viime vuotta vakuuttavasti uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden, mutta juuri nyt TM-kuski on kenties kovemmassa iskussa kuin koskaan.

Remeksen viime viikonlopun suoritusta Kreikan Grevenassa hehkutettiin miltei kaikin mahdollisin superlatiivein, eikä suinkaan suotta, sillä hän kuittasi molempina kisapäivinä myös GP-luokan, eli yleiskilpailun voitot.

”Super-Eerolla” on näin ollen tällä kaudella kaikki saumat jopa juhasalmismaiseen tuplaan, eli oman luokan ja yleiskilpailun mestaruuksiin. Lisäksi Remes on parhaillaan piikkipaikalla Mika Ahola ”Brave One” Trophy-kisassa, jossa kuljettajat pistetään paremmuusjärjestykseen endurotestien tulosten mukaan.

Remes johtaa E1-luokkaa Suomen osakilpailuun tultaessa 24 pisteellä KTM:ää kuskaavaan britti Nathan Watsoniin. Kawasakia käskyttävä Gianluca Martini on kolmantena 79 ja Kreikan GP:stä sivussa ollut Yamaha-kuljettaja, britti Jamie MacCanney kolmantena 62 pisteellä.

McCanney löi harjoituksissa oikean jalkansa siksi rajusti Kreikan maaperään, että leikkauspöytä kutsui nuorukaista. McCanneylta murtui rytäkässä kolme jalkapöydän luuta ja hänen ajamistaan Heinolasta varjostaa vähintäänkin kysymysmerkki.

Watsonin vauhti nousee,
Ivan löytämässä rytmin

Kaikki viittaa siihen, että Remekselle kovimman vastuksen jatkossa tarjoaa Watson, vaikka tämän kaiken kokenut espanjalainen tiimikaveri Ivan Cervantes näyttääkin tiivistävän tahtia.

– Minulla oli Kreikassa jo paljon parempi fiilis, kuin kauden kahdessa ensimmäisessä kisassa Marokossa ja Portugalissa. Tein tosin Kreikassa edelleen isoja virheitä, mutta myös olosuhteet ruokkivat niitä.  Rytmi on kuitenkin löytymässä pala palalta ja minulla on se tunne, että parannan suoritustani koko ajan, Cervantes pohjustaa Heinolan kisaa.

Watson lukeutuu niihin kuljettajiin, jotka on noukittu motocrossin puolelta säästöliekillä loimuavaan enduron MM-sarjaan.

Watson viihtyy mainiosti uudessa lajissaan.

– Nautin endurosta, mutta minulla on yhä paljon opittavaa tämän uuden haasteen osalta. Kreikka oli tässäkin mielessä jälleen yksi hyvä viikonvaihde minulle. Taistelin avauspäivänä jopa voitosta ja tuplasin toisen sijan jälkimmäisenä ajopäivänä. Olen enemmän kuin tyytyväinen kahteen E1-luokan kakkossijaan, Watson viittaa samalla rivien välistä Remeksen dominointiin.

Remes pehmitti viime vuonna ranskalaisen Christophe Nambotinin pikkuluokan tittelitaistelussa. Nambotin sai kolauksesta tarpeekseen ja päätti siirtyä E2-luokkaan.

Patonginpurija on kärsinyt myös tällä kaudella loukkaantumisista, mutta ainakin KTM:n pitkäaikainen tiimipäällikkö Fabio Farioli odottaa hartaasti, että Nambotin palaa tositoimiin Suomen MM-osakilpailussa, jolloin Heinolassa olisi jälleen lajin koko kerma koolla.

Nambotinilla on hienoja muistoja Heinolasta, jossa hän sinetöi kaudella 2012 ensimmäisen maailmanmestaruuteensa E3-luokassa kilpaillessaan.

Uusin numero