Remekselle hopeaa ja Seistolalle pronssia – endurossa kahden MM-mitalin päivä

TM:llä kilpaileva Remes ajoi sunnuntaina pikkuluokassa neljänneksi, mikä riitti mainiosti uran neljännen ja samalla toisen MM-hopean varmistamiseen.

Hopean ainoa uhkaaja, espanjalainen KTM-kuljettaja ja lauantaina pikkusormensa telonut Cistobal Guerrero jäi sijalle 11 pronssi plakkarissaan. Remes peittosi Guerreron lopulta 20 pisteellä.

Kilpailun voittoon viiletti mestaruuden jo edellisessä osakilpailussa KTM:n sarvissa varmistanut ranskalainen Christophe Nambotin. Remes jäi kärjestä 2.32 minuuttia.

– Ajelin tänään vain varman päälle maaliin. Ei siinä sen kummempaa, kuittasi Remes, jolla on edelleen yksi kausi jäljellä sopimusta TM:n kanssa.

Remes saavutti päättyneellä kaudella kolme osakilpailuvoittoa, mutta E3-luokan tuplamestarina E1:een tullut Nambotin oli pitelemätön lopuilla 11 ykkössijalla.

– Kauteen mahtui yksi nollapäivä, mutta ei sillä olisi ollut merkitystä loppupeleissä. Nambo oli koko kauden tosi vahva, alleviivasi Remes.

Suomalaiskuskeilla on nyt takanaan kolme kuivaa kautta MM-kultamitalien muodossa. Viimeisin maailmanmestaruus on lajin legendan Juha Salmisen käsialaa kaudelta 2011 pikkuluokasta. Suomalaiset putsasivat silloin koko mitalipöydän, kun Remes ajoi hopeaa ja Seistola pronssia.

Seistola sinetöi mitalin
hienolla kakkossijalla

Shercon kanssa myös ensi kaudella jatkavalla Seistolalla ei ollut varaa varmisteluun päätöspäivänä. Hänen oli saavutettava sijoitus vähintään viiden sakkiin ja pidettävä samalla portugalilainen Beta-kuski Luis Correia visusti takanaan.

Molemmat onnistuivat mainiosti ja upealla esityksellä. Seistola ajoi toiseksi 45,26 sekuntia espanjalaisen KTM-kuljettaja Ivan Cervantesin takana. Matthew Phillips päätyi kolmanneksi ja käynnisti samalla mestaruusjuhlat yhdeksän pisteen erolla Cervantesiin.

– Tänään ei varmisteltu, vaan päätin jatkaa omaa vetoa ja katsoa, mitä se tuo tullessaan. Correia keskeytti saatuaan kipeää, mutta eihän tuo päässyt siihenkään mennessä oikein mihinkään. Näytti, että Correian kantti petti ja käämi paloi ja lauantaina, virnisti Seistola.

Seistolalle MM-pronssi oli uran kolmas. Kaksi ensimmäistä irtosivat E1-luokasta.

– Minulle jäi hyvä fiilis kaudesta loukkaantumisesta ja yhdestä nollapäivästä huolimatta. Kyllä tämä pronssi maistuu tähän mennessä makeimmalta. Se oli tällä kaudella maksimisuoritus, korosti Seistola.

Seistola muistutti samalla haastavista lähtökohdista kauteen.

– Uusi tiimi, uusi pyörä ja uusi luokka. En ollut ajanut 11 vuoteen 2-tahtisella pyörällä. Tämä kausi toi kuitenkin meille kaikille hyvää kokemusta ja olen vakuuttunut siitä, että olemme yhä kovempia ensi kaudella.

Tulokset:
http://enduro-live.info/

MM-pistetilanteet:
http://www.enduro-abc.com/index.php?model=standings&champ_id=8&categ_id=1

Uusin numero