Red Bull KTM-tiimin Miller hallitsee Moto3-luokan tapahtumia

Tiimikaveri Karel Hanika täydensi vahvalla panoksella onnistunutta kokonaisuutta. Tshekki päätyi kauden toisen testijakson yhdistetyllä tuloslistalla neljänneksi.

Miller kohensi kärkiaikaansa päivä päivältä. Torstain viimeisessä sessiossa syntyivät huippulukemat 1.46,046, joilla alitettiin yli puolella sekunnilla radan virallinen aika-ajoennätys viime vuodelta.

– Ehdottomasti kolme erittäin hyvää, antoisaa ja työntäyteistä testipäivää. Testasimme paljon eri juttuja ja saimme myös aikaan paljon parannuksia, joista on meille tuntuvaa hyötyä pitkässä juoksussa. Pystyin ajamaan tasaisen hyviä kierrosaikoja, mikä oli päätavoitteeni. Pyörä tuntui hyvältä, todella hyvältä, myhäili Miller.

Miller nautti täysin siemauksin Jerezin jaksosta.

– Et voi vain testata ja taas testata. Sinulla pitää olla myös hauskaa pyörän selässä.

Miller tietää, että vauhtia jäi vielä varastoonkin.

– Pystyn kohentamaan yhä kierrosaikojani. Se on sittenkin enää hyvin pienistä asioista kiinni. En tosin osannut odottaa vielä aivan näin kovaa kierrosaikaa, vaikka uskoinkin yltäväni lähelle sitä. Mutta alittaa jo tässä vaiheessa kaikkien aikojen kovin Moto3-luokan kierrosaika täällä – niin, se on tosi hyvä juttu!

Hanikan paras aika 1.46,645 syntyi keskiviikkona. Torstain nopein kierros kulki lukemin 1.46,796.

– Päätimme yhdessä tiimin kanssa keskittyä tasaisen hyviin kierrosaikoihin sen sijaan, että lähtisin hakemaan yksittäistä kovaa aikaa. Onnistuimme siinä, kuten koko kolmen päivän kuluessa kauttaaltaankin. Tämä on hyvä merkki kilpailuja silmälläpitäen, Hanika painotti.

Hanika valmistautuminen ensimmäiseen MM-kauteen kulkee vauhdikkaasti vähintäänkin aikataulussa.

– Teimme täällä koko tiiminä mahtavaa työtä. On miltei hämmästyttävää olla viiden nopeimman sakissa. Töitä on silti vielä paljon edessä ja minulla riittää parannettavaa ajamisen kanssa.

Moto3-luokan kolmas ja samalla viimeinen testijakso ajoittuu 11.-13. maaliskuuta Jereziin. MM-sarja käynnistyy 23. maaliskuuta Losailin radalla Qatarissa.
 

Uusin numero