Red Bull KTM Ajo-tiimin Salom sivalsi eturiviin Silverstonessa

– Se oli hyvä aika-ajo. Olisin pystynyt vielä kovempaan aikaan, jos radalla ei olisi ollut niin paljon ruuhkaa. Lopussa kovia kierroksia ajaessani tuli ikävä kyllä kerta toisensa jälkeen hitaampia kuljettajia eteeni. Vauhti on kyllä kohdallaan ja usko, että pystyn taistelemaan sunnuntaina jälleen kärkiryhmässä, kertoi murtunutta vasenta kantapäätään poteva Salom.

– Täydellinen kierros jäi tuon ruuhkan vuoksi ajamatta, mutta olen todella iloinen paluustani taas eturiviin, jatkoi Salom.

Aki Ajon johtaman tiimin muista kuljettajista australialainen Arthur Sissis oli aika-ajossa 18:s ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 20:s. Sissis ajoi ajan 2.15,544, josta Khairuddin jäi vajaat kaksi kymmenystä.

– Alussa tuntuma oli ihan hyvä yksin ajaessani. Kun sitten yritin pysyä Luisin (Salom) perässä parin muun kuljettajan kanssa, niin viimeisessä mutkassa minua olikin vastassa arviolta 15 kuskin joukko odottamassa ja kyttäämässä vetoapua. En saanut puhdasta kierrosta aikaan, Sissis kiteytti kupletin harmittavan juonen.

– Aika-ajo ei ollut osaltani onnistunut, mutta uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet kisassa, sillä fiilis pyörään on kohdallaan. Pyrin ohittamaan mahdollisimman monta kuljettajaa välittömästi ensimmäisillä kierroksilla, Sissis valotti taktiikkaansa.

Khairuddin kolkutteli lauantain vapaassa harjoituksessa kymmenen nopeimman nippua, mutta aika-ajossa siihen ei löytynyt enää eväitä.

– Harjoitus sujui hyvin ja pyörä tuntui hyvältä myös aika-ajossa. En vain pystynyt ajamaan oikeastaan yhtään puhdasta kierrosta, koska radalla oli koko ajan ruuhkaa. Olen pettynyt tuollaiseen kyttäilyyn radan keskivaiheilla, mutta toisaalta luottamukseni sunnuntain kisaa kohtaan on korkealla, korosti Khairuddin.

 

Uusin numero