Red Bull KTM Ajo-tiimin Miller ajoi kärkivauhtia rataennätyksen pintaan

Aki Ajon johtaman tiimin australialaiskuljettaja Jack Miller oli torstaihin ulottuvan Jerezin testijakson avauspäivän nopein kovalla ajalla 1.46,975. Sillä jäätiin vain 27 tuhannesosasekuntia rataennätyksestä.

Millerin tiimikaveri, ensimmäiseen MM-kauteensa valmistautuva tshekki Karel Hanika päätyi ajalla 1.47,960 lupaavasti kahdeksanneksi.

Aamupäivä vierähti vielä rauhallisissa merkeissä, kun pääosa kuljettajista odotteli radan kuivumista yön sateiden jäljiltä. Tositoimiin päästiin tällä kertaa vasta iltapäivällä, jolloin Miller oli heti terävässä iskussa.

Hän nosti iltapäivän mittaan tuntuvasti vauhtiaan, jota jäi toki vielä varastoonkin.

– Pystymme ehdottomasti parantamaan vielä paljon lisää. Meillä on vielä useita sellaisia pieniä pointteja, joissa voimme olla parempia, mutta olen kaiken kaikkiaan erittäin, painotan erittäin tyytyväinen tähän päivään, Miller alleviivasi.

Pyörä toimi moitteettomasti ja siihen löydettiin heti hyvät säädöt.

– Tarvitsen keskiviikkona vähän lisää tasaisuutta. Ajoin tänäänkin ihan hyviä kierroksia, mutta ei sittenkään vielä ainuttakaan aivan täydellistä. Ajoin jossain vaiheessa ehkä turhankin agressiivisesti ja tein virheitä. Sitä on vältettävä keskiviikkona, sillä meillä on paljon asioita testattavana.

Hanika säteili hänkin tyytyväisyyttä.

– Teimme tosi hyvää työtä. Emme päässeet ajamaan paljon kierroksia, mutta uskon, että olemme löytäneet nyt hyvät säädöt.

Hanika loukkasi Valencian testeissä rannettaan, mutta siltäkin osin tilanne on hallinnassa.

– Ranne ei ole minulle ainakaan mikään iso ongelma, vaikka se tuntuikin vähän voimattomalta aivan testipäivän lopulla. Joka tapauksessa se on paljon paremmassa kunnossa kuin Valenciassa. Ranne on parissa päivässä 100-prosenttisessa terässä.

 

Uusin numero