Red Bull KTM Ajo-tiimin kaksikko painaa kärkivauhtia Jerezissä

Tiimin australialaiskuljettaja Jack Miller käynnisti kolmipäiväisen testirupeaman tiistaina kärjessä ja siellä hän myhäili myös aurinkoisen keskiviikon urakan umpeuduttua.

Miller pysäytti kellot lukemiin 1.46,278. Nappipäivää täydensi Millerin tiimikaveri Karel Hanika. Ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa lähtevä tshekki tuli ja takoi tiistain toiseksi kovimman kierrosajan 0,367 sekuntia Millerin takana.

Red Bull KTM Ajo-tiimin molemmat kuljettajat alittivat samalla kirkkaasti Jerezin virallisen rata- ja aika-ajoennätyksenkin, joka kirjataan lukemin 1.46,660.

Miller kohensi aikaansa tiistaista seitsemällä kymmenyksellä ja Hanika 1,3 sekunnilla. Millerin pohja-aika syntyi päivän ensimmäisessä sessiossa. Hanika pisti parastaan iltapäivän lopulla.

– Todella hyvä päivä. Onnistuimme testaamaan paljon uusia osia ja tämä oli jälleen varsin tuottelias testipäivä. Siihen vielä päälle bonuksena rataennätys ja se, että minulle oli tosi hyvä fiilis ajamiseen sekä pyörään, niin eihän tähän voi olla muuta kuin tyytyväinen. Olen koko ajan askel askeleelta nopeampi ja nopeampi, iloitsi Miller.

Miller ei antanut ajatuksensa karata vielä testien päätöspäivään torstaihin. Ei ainakaan kierrosajan osalta.

– On vielä liian aikaista sanoa, pystymmekö parantamaan kierrosaikaa tai ei. Pitää muistaa, että meillä on rajoitettu määrä renkaita käytössämme. Mutta jos sää säilyy yhtä hienona, niin hyvät mahdollisuudet ovat toki olemassa.

Millerin tavoin myös Hanika jakoi auliisti kiitosta tiimilleen.

– Hyvä päivä minulta ja tiimiltämme. Ajoin paljon kierroksia ja ehdin kokeilla monia eri vaihtoehtoja säätöjen osalta. Lähestymme koko ajan niitä parhaita säätöjä.

Hanika urakoi pitkälle iltapäivään käytetyillä renkailla.

– En ollut silloin vielä nopeimmillani, mutta kun vaihdoimme uusiin renkaisiin, niin vauhti nousi tuntuvasti ja ylsin jo hyvin lähelle Jack’ia. Ajoin kovimman kierrokseni yksin, joten olen sitäkin tyytyväisempi tuohon aikaani.

– Hitaammat mutkat ovat olleet minulle aiemmin vähän ongelmallisia Jerezissä, mutta nyt juuri niissä tapahtui kenties eniten parannusta. Oikeastaan tämä oli kaiken kaikkiaan täydellinen päivä. Iso kiitos siitä kuuluu mekaanikoilleni, painotti Hanika.
 

Uusin numero