Rea kärjessä – Davies Panigale V4R:lla lupaavassa testivauhdissa Aragonissa

Superbike-luokan kilpailijat pääsivät vertaamaan vauhtiaan hallitsevaan mestariin Jonathan Reaan, kun Motorland Aragonin radalla ajettiin ensimmäinen talvitestipäivä.

Ylivoimaiseen maailmanmestaruuteen tällä kaudella ajanut britti Jonathan Rea heilutti tahtipuikkoa myös talvitestien avauspäivänä ollen ainoa 1.50 kierrosajan alittanut kuljettaja. Päivän aikana Rea ajoi kaikkiaan 72 kierrosta. Viisi kierrosta vähemmän ajanut uusi tiimikaveri Leon Haslam oli päivän neljänneksi nopein jääden 1,8 sekuntia Reasta.

Yamaha haluaa ottaa ensi kaudella kehitysaskeleen haastaakseen Kawasakin ja Ducatin MM-taistossa. Tiimi testasi jousitukseen ja elektroniikkaan liittyviä uusia ratkaisuja ja peräti 76 kierrosta urakoinut Alex Lowes oli päivän toiseksi nopein kuljettaja. MM-pisteissä kolmanneksi ajanut Michael van der Mark jäi tiimikaveristaan seitsemän kymmenystä.

V2-moottoreista V4-moottoreihin WSBK-sarjassa siirtyvän Ducatin vauhdista saatiin nyt ensimmäistä kertaa vertailukelpoista faktaa kun se osallistui yhteistesteihin. Chaz Davies ehti kiertää Aragonin radan 61 kertaa nopeimman kierrosajan oikeuttaessa kolmanteen sijaan. Ero kärkimies Reaan oli puolitoista sekuntia. Rean mukaan ensituntuma täysin uuteen pyörään oli hyvä mutta samalla britti myönsi, että paljon on tehtävää ennen kuin pyörä on valmis Phillip Islandin radalla Australiassa alkavaan kauteen 2019. Barni Racing Teamin kuljettaja Michael Ruben Rinaldi ajoi toista Panigale V4R -pyörää ja jäi MM-hopeamitalisti Daviesista vain puoli sekuntia.